dilluns, 7 d’octubre del 2013

Rovira: “Si és necessari pel país que entrem al govern, ho farem”

07/10/2013

Independència

La secretària general d’ERC assegura que si no hi ha consulta, “les eleccions plebiscitàries seran la consulta”


Albert Ribas

La secretària general d'ERC, Marta Rovira
La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat avui al programa ‘8tv migdia’ que el seu partit no tindrà cap problema a entrar al Govern de la Generalitat quan hi hagi “data i pregunta” per la consulta. Rovira ha deixat clar que “si cal i és necessari pel país, ho farem”.

La número dos dels republicans ha insistit diverses vegades en la necessitat de celebrar la consulta, tot i que ha reconegut que “la música que va arribant és no autoritzaran un referèndum polític”. Tot i això, ha assegurat que “hem d’aconseguir posar l’urna davant dels ciutadans perquè puguin votar”, però ha obert la porta a unes eleccions plebiscitàries que “seran la consulta” si l’Estat no permet la seva convocatòria. Una prohibició de la consulta que segons Rovira seria una victòria “abans d’hora”.

Rovira també ha tingut la ocasió d’assegurar que els intents de frenar l’independentisme amb un pacte fiscal “arriben tard” perquè “no hi ha tercera via possible. Espanya està en un procés contrari, involucionista i centralista”, ha assegurat. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/rovira_si_es_necessari_pel_pais_que_entrem_al_govern_ho_farem_96365.php