dimecres, 2 d’octubre del 2013

Nadal demana que el PSOE suspengui de militància a Belloch

02/10/2013

dret a decidir

El president del PSC de Girona afirma que les paraules de l'exministre demanant la suspensió de la Generalitat "esgarrifen molt i traspuen ignorància de la pròpia història"


Lluís Goñalons


L'exconseller Joaquim Nadal, en una foto d'arxiu
El president de la Federació Gironina del PSC, Joaquim Nadal, ha demanat a través d'una bateria de tuits que el PSOE suspengui de militància l'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, després que ha proposat la suspensió de la Generalitat si demana la consulta. "Les declaracions de dirigents socialistes a favor de suspendre l'autonomia de Catalunya reclamen suspendre la militància de qui les fa", ha assenyalat l'exconseller en clara al·lusió a Belloch.

El dirigent del PSOE va plantejar ahir que el Senat suspengui "l'autonomia de Catalunya, en cas que els seus governants insisteixin en la consulta sobiranista", i avui ho ha reiterat. Davant aquestes declaracions, les reaccions no s'han fet esperar. En representació dels socialistes catalans, per ara només ha parlat Nadal, que ha criticat les paraules de l'alcalde de Saragossa. Diu Nadal que les paraules de Belloch demanant la suspensió de la Generalitat "esgarrifen molt i traspuen ignorància de la pròpia història".

Les amenaces de Belloch no són les primeres en aquesta direcció anticatalana. Aquest diumenge va començar la ràfega de declaracions advertint el PSC que "ETA va matar per l'autodeterminació i no vam cedir". Més tard, el dirigent  va declarar les paraules que avui critica Nadal i, avui, ha insistit que "suspendre la Generalitat, seria constitucional".




http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/nadal_demana_que_el_psoe_suspengui_de_la_militancia_a_belloch_96282.php