divendres, 4 d’octubre del 2013

Militars espanyols porten a la Fiscalia els diputats de CiU

L'Associació Militars Espanyols demanen al Ministeri Públic que processi els parlamentaris per "separatistes" i per vulnerar drets constitucionals


, Redacció | Actualitzat el 04/10/2013 a les 00:24h





Nova collada de representants dels poders de l'Estat espanyol al procés sobiranista. L'Asociación de Militares Españoles (AME) ha instat a la Fiscalia General de l'Estat que estudiï "la conveniència de processar" els diputats de CiU que la setmana passada van proposar sancionar els militars que expressin opinions contràries a l'ordenament jurídic, aprofitant que al Congrés s'està tramitant el nou Codi Disciplinari Militar.

A través d'un comunicat, l'AME recorda que com associació "només ha instat el govern de la nació a aplicar els diversos instruments que la Constitució espanyola posa a la seva disposició, per aturar la deriva secessionista dels partits polítics catalans que la defensen i patrocinen. Entre aquests es troben, sense cap mena de dubte, les Forces Armades, com en la 1 ª i 2 ª Repúbliques espanyoles". Per tant, els militars creuen que CiU vulnera els drets constitucionals com la llibertat d'expressió quan demana castigar els que opinin políticament o apel·lin a les armes o a l'exèrcit. Una petició que insten al Ministeri Públic a investigar.

El comunicat, que titlla CiU de "separatista", també demana que s'apliqui la pena de "traïció no només als separatistes catalans, sinó també als representants de l'Estat espanyol a les províncies Vacongades que aspiren igualment a la secessió".