dimarts, 8 d’octubre del 2013

La caverna s’indigna pel guardó del Govern a Manolo Escobar

Dimarts, 8 d'octubre de 2013 17:15 h

Alguns comentaris a Twitter denuncien “el robatori per part de Catalunya d’una icona espanyola”, altres consideren que si Escobar accepta el guardó és “alta traïció”


Avui Francesc Homs ha anunciat que el cantant és un dels guardonats amb la medalla al treball President Macià i que el Govern li atorga per la seva  llarga trajectòria com a cantant i actor. Manolo Escobar va emigrar a Catalunya als 15 anys procedent d’Almeria i va viure a Badalona i a Barcelona fins que a principis dels 90 es va traslladar a Benidorm. La reacció a les xarxes no s’ha fet esperar i alguns digitals vinculats a Ciutadans han vist en el guardó una maniobra del Govern per “captar xarnegos per a la secessió”. Molts unionites s’han posat les mans al cap : “on anirem a parar. Si accepta llenço els seus discos a les escombraries”, “ens roben els referents”  o “si accepta és alta traïció”, són algunes de les reaccions. 


En contrast a les ires espanyolistes, alguns piuladors que es defineixen com a espanyols i independentistes entonen el “viva Espanya i visca Catalunya lliure!” mentre feliciten el cantant.

Culé empedreït i respectuós amb Catalunya

El passat juliol El Periódico d’Extremadura va fer una entrevista al cantant on li demanava si “amb la que està caient a Catalunya s’atreviria a cantar “Y viva España””, Escobar va dir que per què no, tot assegurant que a Catalunya aquesta cançó no l’havia tret mai del seu repertori i que mai havia tingut cap problema. Sobre l’autodeterminació, Escobar va preferir no pronunciar-se, “prefereixo no posar-m’hi”. Si visqués com vaig fer a aquesta Catalunya que tant estimo, qualsevol cosa que digués estaria a les portades dels diaris”, va afirmar.


  

http://directe.cat/320307