dijous, 24 d’octubre del 2013

Herrera intenta apropar el PSC i ERC en l’estratègia sobre la consulta

24/10/2013

Dret a decidir

Es reuneix per separat amb Pere Navarro i Oriol Junqueras. El PSC, lluny d’aproximar-se a ICV en la decisió de portar-la al Congrés


 Albert Ribas

El secretari general d'ICV, Joan Herrera
El president d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha intentat aquest matí al Parlament fer convergir l’estratègia sobre la consulta al PSC i ERC. Herrera ho fa fet amb dues reunions per separat amb els respectius líders d’aquests partits, Pere Navarro i Oriol Junqueras.

Les reunions han evidenciat que els ecosocialistes i els republicans tenen molts més punt estratègics en comú entre ells que no pas amb els socialistes. “Amb el PSC no hi ha acord ni tampoc discrepància”, ha assegurat una font d’ICV a aquest diari. Una situació que demostra que Pere Navarro ha estat poc receptiu amb la proposta d’Herrera per sumar el PSC a la petició de demanar la consulta al Congrés. “Navarro s’ha mostrat més partidari que qui ha de desencallar la situació són els presidents Mas i Rajoy i ha insistit més en la reforma constitucional”, ha explicat aquesta mateixa font.

Amb ERC l’acord sobre portar al Congrés la petició de convocatòria de la consulta és total, tal com ja va quedar reflectit fa poc més d’un mes amb el pacte entre aquestes formacions, CiU i la CUP per establir data i pregunta abans que acabi l’any i convocar la consulta durant el 2014. Un pacte que “marca el full de ruta del Parlament” i que cal seguir, insisteixen des d’Iniciativa. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/herrera_intenta_apropar_el_psc_i_erc_en_l_estrategia_sobre_la_consulta_96668.php