dimarts, 1 d’octubre del 2013

Gibraltar acusa el govern espanyol d'incitació a l'odi i prepara denuncies

Dimarts  01.10.2013  18:45

Ha creat un equip per preparar denuncies contra els responsables de crear l'actual clima d'odi


El govern de Gibraltar ha emès un comunicat en el que denuncia una 'molt greu campanya d'hostilitat contra Gibraltar i el seu poble que s'està fent a Espanya.' Considera que la campanya es deu a les acusacions falses i irresponsables que fan alguns ministres i alts càrrecs de l'estat espanyol contra Gibraltar. També apunta contra alguns sectors de la premsa espanyola, que contribueix a exagerar aquestes acusacions falses i a generar un clima d'odi contra Gibraltar.




Concretament, el comunicat denuncia casos com el de l'obra de teatre escolar en que un grup d'alumnes invadien simbòlicament Gibraltar i afusellaven els seus habitants. El govern gibraltarenc diu que aquest és tan sols l'últim exemple del clima que s'ha generat a Espanya al llarg de les últimes vuit setmanes. I denuncia que és un reflex de l'actitud negativa que s'ha anat fomentant des de l'estat contra Gibraltar.




El comunicat també recorda els atacs contra vehicles amb matrícula de Gibraltar, que han estat cremats a la banda espanyola de la frontera, així com els insults i vexacions que han sofert ciutadans pel sol fet de ser gibraltarencs.

I acusa: 'Aquestes reaccions són responsabilitat del govern espanyol, que és el principal responsable de les conseqüències de les seves declaracions. És més, el govern espanyol hauria de refusar i condemnar de manera pública el vídeo i tota la resta d'actes d'agressió, hostilitat i difamació que ha sofert el poble de Gibraltar. L'estat espanyol també està obligat pels acords internacionals a investigar els casos d'expressions d'odi i delictes d'odi general.'

I anuncia que un equip legal del govern està col·laborant amb una firma legal prestigiosa per obtenir tota la informació necessària per poder presentar denuncies contra d'aquells ciutadans i entitats espanyoles responsables de disseminar el clima d'odi actual contra Gibraltar.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4147236/20131001/gibraltar-acusa-govern-espanyol-dincitacio-lodi-prepara-denuncies.html