dimarts, 1 d’octubre del 2013

Gay de Montellà preocupat, els pressupostos de l’estat l’aboquen a la independència

Dimarts, 1 d'octubre de 2013 20:15 h

Assegura que el projecte de PGE ''no ajuda a enfortir el diàleg'' amb Catalunya i qualifica els pressupostos d'''insuficients'' per contribuir a la recuperació de l'economia


Foment ha valorat els pressupostos generals de l'Estat (PGE) que va presentar el govern espanyol i assegura que els pressupostos, amb una reducció de més del 25% en inversions reals a Catalunya, no ''ajuden enfortir el diàleg ni fomenta la necessària entesa institucional''. Sense fer cap referència explícita al debat sobiranista ni al dret a decidir, el comunicat de Foment denúncia que ''Catalunya no pot perdre dos punts percentuals any rere any'' del percentatge de les inversions totals (9,6% aquest 2014) d'inversió que rep Catalunya en relació amb la resta d'autonomies (11,9% el 2013). Foment afegeix que el contingut del projecte ''és insuficient'' per contribuir a la recuperació econòmica. 

"Ens aboquen a la independència

El comunicat de Foment emès aquest dimarts a la tarda comença fent una consideració general del Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i assenyala que vist el seu contingut són ''insuficients'' per a les inversions que més ajudin a contribuir a la recuperació econòmica i tampoc compleixen moltes ''expectatives raonables'', especialment a Catalunya.

Foment rebutja de ple la disminució que plantegen en inversió real, d'un 25,5% a Catalunya, i d'un 7,1% en el conjunt de l'estat espanyol. En relació amb l'apartat d'inversions, Foment considera que la inversió de 944,42 milions d'euros per Catalunya, un 9,6% del conjunt de les inversions en les autonomies de l'estat espanyol, suposa dos punts per sota del pes d'inversions que va tenir Catalunya el 2013 i que era de l'11,9% en relació al conjunt de les autonomies.

Gay de Montellà assegura que ''Catalunya no pot perdre dos punts percentuals any rere any'' d'inversió en relació amb la resta de les autonomies. A més, el president de Foment afegeix que ''la proposta de PGE no ajuda a enfortir el diàleg ni fomenta la necessària entesa institucional''.  


1 comentari :

Anònim ha dit...

Ens hauríen de portar en safata d'or i només rebem maltractaments:::marxem el més aviat possible...mai els hem agradat,mai ens tractaran com a iguals...sempre ens trepitjaran pq saben que som més capaços,tenaços i coherents que ells! i això no ens ho perdonen!!