dilluns, 14 d’octubre del 2013

Espanya falsejarà les balances fiscals

Dilluns, 14 d'octubre de 2013 17:20 h

ERC no confia que les balances fiscals que publicarà l'Estat siguin "rigoroses" ni "verídiques"


ERC no té cap confiança en les balances fiscals que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que es publicaran el proper mes de desembre. Els republicans temen que no siguin ni "rigoroses" ni "verídiques" i recorden que ja hi ha unes balances fiscals publicades. El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha destacat aquest dilluns que els republicans confien en les xifres del departament d'Economia, que situen el dèficit fiscal català per sobre del 8% del PIB. Salvadó tampoc confia en què la negociació del nou model de finançament amb l'Estat serveixi per reduir el dèficit fiscal, però entén que el Govern abordi la negociació en paral·lel a la preparació de la consulta. 

© @acn
La desesperació davant el fracàs dels unionistes porta el Govern Espanyol a publicar unes balances fiscals sense cap credibilitat

Les balances fiscals que descriuen la situació "d'espoli" que pateix Catalunya són, segons ERC, les que va publicar ara fa uns mesos el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Les que pugui publicar el govern espanyol, tal com ha anunciat aquest dilluns el president de l'Estat, no generen gaire confiança entre els republicans, que dubten del rigor i la veracitat de les xifres que pugui presentar el ministeri d'Economia.

PP i PSC s’aferren a la publicació de les balances fiscals sense cap credibilitat

 La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha expressat aquest dilluns la seva satisfacció pel calendari que ha exposat el president del govern espanyol respecte al finançament autonòmic, que inclou la publicació de les balances fiscals abans d'acabar el 2013. Segons la presidenta del PPC serà un gest molt positiu per "contrarestar les mentides del senyor Mas". La secretària de Política Europea del PSC, Esther Niubó, ha celebrat que el president del govern espanyol es comprometi a fer públiques les balances fiscals. Niubó ha dit que és una "bona noticia" i ha recordat que el PSC ho demana des de fa temps.
Principio del formulario