dimarts, 15 d’octubre del 2013

Espanya estreny el setge econòmic a Catalunya

Dimarts, 15 d'octubre de 2013 12:00 h

Catalunya no rebrà 1.700 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmic compromesos pel govern espanyol pel 2013. Primer pas per a la intervenció?


L'executiu descomptarà de les entregues del Fons la majoria dels pagaments del Pla de proveïdors. El Ministeri d'Hisenda va comunicar-ho divendres passat i va argumentar que el FLA i les partides del Pla de Proveïdors són complementàries i no independents, com s'havia indicat des del principi. D'aquesta manera, el govern espanyol acabarà proveint de liquiditat Catalunya només al nivell del 0,7% del dèficit. L’estratègia d’incomplir amb el pagament de partides vitals per al Govern permet a l’estat espanyol justificar una eventual intervenció de Catalunya per raons econòmiques, com seria el cas, ja que la Generalitat no podrà fer front als seus creditors i haurà d’endarrerir a partir d'aquest mateix trimestre els terminis de pagaments corresponent a finals del 2012 a proveïdors i bancs.
Les terceres vies són irrecuperables
El Govern havia sol·licitat inicialment 9.073 milions d'euros, dels quals 7.684 s'havien de destinar a cobrir venciments de deute i els 1.389 restants a complir l'objectiu de dèficit del 0,7%. El govern espanyol va flexibilitzar l'objectiu de dèficit del 0,7% a l'1,58%. Ara, però, no permet la liquiditat per sostenir-lo.





http://directe.cat/321223