dimarts, 15 d’octubre del 2013

Rivera no descarta una Catalunya independent

El líder de C's assegura que només participaran en un referèndum “si el convoca el Govern d'Espanya i sigui legal"


, Redacció | Actualitzat el 15/10/2013 a les 12:45h
"A la vida no es pot descartar res. Els sempres i els mais són complicats. No cauré en aquests error. Possibilitats? Jo crec que no. És molt complicat un procés de separació d'un país dins de la UE i penso que la majoria de catalans, tard o d'hora, d'una manera o altra, haurem de decidir votant quin govern volem". Aquesta ha estat la resposta del cap de files de Ciutadans a les pregunta "Descarta que Catalunya sigui independent?", formulada per Jordi Basté aquest matí a RAC1.

D'aquesta manera Rivera ha deixat entreveure la possibilitat de participar en el procés d'emancipació nacional liderant el front del "No". "Només participarem en un referèndum si el convoca el Govern d'Espanya, amb el suport de les Corts i amb la Constitució i l'Estatut a la mà, si és democràtic i fet amb la llei a la mà respectarem els resultats", ha assenyalat Rivera. Per altra banda, el cap de files de Ciutadans ha avançat que "no participaran en unes plebiscitàries".


Ara bé, Rivera ha assegurat que el govern espanyol hauria de plantejar una alternativa. "Si fos Mariano Rajoy, reformaria Espanya i faria un projecte atractiu per a tots els espanyols, també els independentistes".