dijous, 10 d’octubre del 2013

Espanya aprova l'atac frontal a la immersió lingüística

10/10/2013
llengua catalana

El Congrés espanyol dóna el vistiplau a la llei Wert, mentre Rigau anuncia que a Catalunya s'aplicarà la normativa catalana


Lluís Goñalons


Wertgonya
El Congrés espanyol ha aprovat avui la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que estableix el castellà com a llengua vehicular a tot l'ensenyament, després d'un acord entre el PP i UPyD. És un atac frontal al model escolar català i a la immersió lingüística. La llei només ha comptat amb el suport del PP, que disposa de majoria absoluta al legislatiu. L'oposició, gairebé en bloc, ha mostrat el seu rebuig en el ple i ha denunciat, al seu torn, la "manca de consens" del text normatiu, que "neix mort". Tots els altres grups han acordat derogar la normativa quan el PP perdi la majoria absoluta.

El rebuig per part de l'oposició ha estat unànime. I la consellera d'Educació Irene Rigau ha volgut fer un pas endavant davant l'aprovació unilateral de la llei. Ha assegurat que el Govern de la Generalitat portarà la LOMCE al Tribunal Constitucional i ha explicat també que "les escoles aplicaran la normativa catalana el curs que ve".

"És un atac a l'Estat plurilingüístic i a les competències compartides. Recentralitza el contingut educatiu i deixa el català fora de les matèries troncals", ha criticat Rigau. La consellera ha afegit que "al setembre els centres a Catalunya han d'aplicar la normativa de la Generalitat, i el Govern estudiarà quin és el contingut de la llei, farà el recurs pertinent i actuarà en conseqüència. (...) No parlo d'insubmissió, sinó d'un tracte molt ajustat de la normativa", ha explicat en declaracions al Parlament de Catalunya.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/espanya_aprova_l_atac_frontal_a_la_immersio_linguistica_96426.php