divendres, 18 d’octubre del 2013

El Financial Times alerta de la greu "crisi constitucional que es viu a Espanya"

18/10/2013

Dret a decidir

El rotatiu britànic envia un toc d’alerta als representants polítics catalans i espanyols perquè s’avinguin a negociar


Mar Sabé

Reportatge sobre Catalunya al Financial Times
Avui el Financial Times publica un article en el que afirma que "Espanya està vivint una crisi constitucional en una escala mai vista des del retorn del país a la democràcia, fa més de quatre dècades".

El reportatge, que es signa des de Madrid, envia un toc d’alerta als representats polítics catalans i espanyols afirmant que potser serà necessari que es posin a dialogar, "encara que els seus instints polítics els aconsellin el contrari".

El rotatiu britànic defineix al president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, de qui considera són polítics "que prefereixen pactes més que grans gestes". "Tampoc són demagogs, -considera-, encara que el senyor Mas ha estat en ocasions més que disposat a atiar el foc separatista".

"Al carrer, però, la paciència s’està aprimant", relata l’article, que continua: "Les enquestes demostren que la meitat de la població catalana vol un Estat independent, un fort augment en comparació als últims anys". De totes maneres, el diari també relata que aquestes enquestes auguren que si les eleccions fossin avui, "el gran guanyador no seria el president Mas", sinó els seus "aliats separatistes".

L’article també destaca que "no menys important és el deteriorament palpable de la manera com els catalans pensen i parlen d’Espanya i com la resta d’Espanya pensa i parla dels catalans". "Encara que les dues parts de moment segueixen juntes, aquestes relacions s’estan desgastant dia a dia”, conclou.

" Es espanya la que es nega a dialogar "

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/el_financial_times_alerta_de_la_greu_crisi_institucional_que_es_viu_a_espanya_96556.php