divendres, 18 d’octubre del 2013

Culla desmunta el discurs victimista de l'espanyolisme

18/10/2013

dret a decidir

s molt difícil fer passar el PP català per un partit desarmat, amb prou feines tolerat amb María de los Llanos de Luna amagada a les golfes, fotent-li a la vietnamita", afirma l'historiador

Lluís Bou
L'historiador Joan B. Culla ha desmuntat avui en un article a 'El País' els tòpics del victimisme espanyolisme, com quan s'escuda en un suposat pensament únic o quan es considera perseguit. L'escrit titulat irònicament 'Clandestins' demostra que aquests tòpics no són reals.

Culla recorda que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i els seus coreligionaris van tractar, en els dies previs al 12 d'Octubre, d'infondre a la convocatòria de la plaça de Catalunya una aurèola resistencial, de dissidència, gairebé de sortida de la clandestinitat: "Cal trencar el silenci", "els convocants no gaudeixen de subvencions ni de suport institucional", va assegurar la política de Blanes. 
"No? En tot cas la concentració no va ser publicitada mitjançant octavetes impreses a ciclostil, sinó amb cars anuncis de premsa a tota pàgina. Ni la trobada de donya Alicia amb representants de les cases regionals va tenir lloc en cap catacumba, sinó en un agradable restaurant i davant les càmeres convocades a l'efecte. En fi, la vicepresidenta Sáenz de Santamaría va tenir la barra, la vigília del 12-O, de demanar per a la concentració barcelonina "respecte i seny", com si la cita de Som Catalunya, Som Espanya'  hagués de tenir lloc a la Guinea de Teodoro Obiang", apunta.

Segons Culla, aquest victimisme ha esdevingut una impostura inverosímil, no és creïble. "Perquè no hi ha a Catalunya ni milions ni centenars de milers de ciutadans que se sentin oprimits o maltractats sota el sobiranisme. Perquè és molt difícil fer passar a Sánchez-Camacho per una perseguida a causa de les seves idees polítiques -si de cas, perseguida pels embolics de la Camarga-, i al PP català per un partit inerme, tot just tolerat, amb María de los Llanos de Luna amagada en unes golfes, fotent-li a la vietnamita i tement la irrupció dels Mossos per detenir-la... Es nota molt que aquesta gent no té ni idea del que era la clandestinitat", conclou.