dimecres, 16 d’octubre del 2013

Ciutadans, ni un pam de net

Dimecres, 16 d'octubre de 2013 05:00 h

Jordi Graupera va aixecar la llebre a Rac1 en preguntar a Rivera per la Fundació Tribuna Cívica que Ciutadans té registrada a Madrid sense passar controls


Albert Rivera, president de Ciutadans i abanderat de la radicalitat democràtica de gira permanent per totes les cadenes de televisió espanyoles, com Basté li va recordar, va capejar com va poder l’embranzida del filòsof i tertulià de Rac1, Jordi Graupera, quan aquest va posar en dubte la transparència de que fa gala Ciutadans, fent referència als comptes opacs de la seva fundació. El cert és que planen molts dubtes entorn al finançament de Ciutadans, sobre els seus orígens - que alguns situen a les clavegueres de l’Estat de la mà d’Alfonso Guerra-, i  sobre la seva fundació constituïda el 2008,  amb un CIF nul, i sobre la que Rivera va mentir descaradament en directe. 

Foto facebook Ciutadans
Rivera menteix quan assegura en directe que la Fundació Tribuna Cívia “és de persones de Ciutadans”

No senyor Rivera, segons el BOE la Fundació Tribuna Cívica no és de persones de Ciutadans, és de Ciutadans. Va ser constituïda per Ciutadans-Partit de la Ciutadania, a Barcelona el 31 d’Octubre de 2008, el domicili de la fundació va quedar establert a Madrid i l’àmbit d’actuació es desenvolupa en l’àmbit nacional espanyol. Si Rivera es capaç de mentir sobre aquest aspecte què no serà capaç de fer?

Moltes preguntes que posen en dubte la transparència de Ciutadans i cap resposta 

Un blog molt aclaridor i documentat fa un article titulat “Ciudadanos y la corrupción” que posa llum sobre aspectes foscos del partit de Rivera i es demana, entre altres qüestions: quin interes mou a Ciutadans a ocultar la seva fundació?  per què no ha presentat mai els seus comptes tal i com confirma el ministeri d’Educació Cultura i Esport? Com és possible que el seu CIF sigui nul? Com és que malgrat que la fundació està obligada a presentar la seva comptabilitat i plans d’actuació mai s’han presentat, tot i estar activa com demostra el fet que va organitzar amb Ciutadans l’escola d’hivern d’enguany?

Es van fer servir fons especials de l’estat per potenciar Ciutadans? Cobren de l’estat per fer la feina bruta de rebaixar el vot independentista?

Segons explica i documenta el  blog La Locomotora Catalana, María Teresa Giménez Barbat, una de las fundadores de Ciutadans, explica en el seu llibre ‘Los españolistas de la Plaza Real’ com van arribar aportacions inesperades i suculentes a la formació de Rivera, sobretot, les del propietari de Lotus-Festina¸ el milionari Miguel Rodríguez, que va arribar a Ciutadans de la mà d’un personatge fosc i anticatalà com Alfonso Guerra.