dilluns, 28 d’octubre del 2013

Camacho amenaça el govern si la consulta pregunta sobre la independència

Dilluns  28.10.2013  12:00

Autor/s: ACN

Demanarà per carta a Rajoy 'que apliqui les mesures adequades'


La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, enviarà una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, quan el govern de la Generalitat posi una data a la consulta sobre el futur polític de Catalunya. Camacho ha explicat avui que en aquest escrit demanarà a Rajoy que analitzi la pregunta que s'hagi decidit per a la consulta i exigirà a Rajoy que 'apliqui les mesures adequades' si fa referència a la independència de Catalunya. A més, ha replicat a Mas que, si vol diàleg amb el govern espanyol, ha de desistir de voler convocar la consulta. 'No hi haurà diàleg si es vol dividir. És incompatible', ha reblat.


Camacho reclama contundència al govern espanyol contra l'executiu català i Artur Mas si la pregunta
que finalment es decideix per a la consulta 'qüestiona la unitat d'Espanya i la sobirania dels espanyols'. Diu que avui mateix enviarà 'un escrit al govern d'Espanya sol·licitant que, si la pregunta de la consulta es refereix a la separació de Catalunya de la resta d'Espanya es prenguin les mesures adequades, perquè seria una pregunta clarament inconstitucional'.

Segons ella, Artur Mas 'no és ningú per pretendre trencar Espanya i fer un referèndum per trencar Espanya unilateralment', i per això reclama a Rajoy que actuï. Malgrat dir això, Alícia Sánchez-Camacho s'ha mantingut en l'ambigüitat i no ha volgut concretar si les mesures que reclama a Rajoy passen per la suspensió de l'autonomia que preveu la carta magna espanyola. A preguntes dels periodistes, de fet, s'ha limitat a repetir que 'el govern d'Espanya està per fer complir la Constitució i tot l'estat democràtic de dret'. 'Aquesta és la resposta, he dit el que he dit', ha etzibat en ser de nou preguntada pel detall de les mesures que exigeix a Rajoy.

En la mateixa línia, Alícia Sánchez-Camacho ha tornat a demanar a Mas que 'abandoni la consulta, a ERC i el camí de la il·legalitat i la ruptura'. En aquest sentit, la popular ha tancat les portes a noves reunions i converses entre Rajoy i Mas si el president català insisteix en fixar una data i una pregunta per demanar als catalans quin ha de ser el futur polític del país. 'No és compatible el diàleg amb una consulta il·legal que vol dividir', ha sentenciat, tot afegint que 'no es pot parlar de diàleg amb una mà i voler dividir amb l'altra'. Segons la popular, Artur Mas 'ha arribat a una cruïlla on les dues coses són incompatibles' i ha d'assumir que 'no hi ha diàleg si no és dins del projecte comú d'Espanya i en el marc de convivència de tots els catalans i de la Constitució'.

Confia en reflotar els resultats de les enquestes

Davant l'enquesta que publica aquest dilluns El Periódico i que atorga al PPC una caiguda en vots i en escons passant dels 19 actuals a 13, la presidenta dels populars ha volgut treure importància i ser optimista. "L'únic partit que pot solucionar el desafiament independentista de Mas és el PPC. Això la gent ho veurà i els vots arribaran", ha confiat Alícia Sánchez-Camacho, que creu que als sondejos ara apareix només "un vot de càstig per les mesures necessàries però impopulars que es prenen des del govern espanyol".