dimarts, 10 de setembre del 2013

Tremosa a Brussel·les: "Deixeu votar als catalans"

Compara davant la comissària Reding l'actitud del govern britànic envers la del govern espanyol

 

Lluís Goñalons





"Deixeu votar als catalans", ha reclamat avui l'eurodiputat català Ramon Tremosa davant l’eurocomissària de Justícia, Viviane Reding, al Parlament Europeu. Durant la seva intervenció, Tremosa ha comparat l'actitud democràtica del govern britànic alhora d'autoritzar una consulta sobiranista amb la positura que ostenta l'executiu espanyol sobre aquest afer. De moment el president Mariano Rajoy no ha contestat la petició en forma de missiva en la que Artur Mas demanava l'autorització d'una consulta secessionista.

"Volem el mateix que Escòcia, que votarà un referèndum gràcies a l'esperit democràtic dels anglesos", ha defensat al seu torn l'eurodiputat català deixant en evidència la repetida negació del govern espanyol a la celebració de la consulta.

"Els catalans volem decidir el nostre futur i el nostre somni és votar", ha reivindicat Tremosa, qui ha explicat que demà se celebra a Catalunya, coincidint amb la Diada, la Via Catalana que reclamarà "la independència catalana" i ser un "nou estat dins el marc europeu". L'eurodiputat ha explicat també els detalls dels actes "pacífics i reivindicatius" que s'hi viuran. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/tremosa_a_brussel_les_deixeu_votar_als_catalans_95891.php