dimarts, 10 de setembre del 2013

L'ANC no descarta unes plebiscitàries, però al 2014

Dimarts  10.09.2013  09:49

En una entrevista a TV3, Forcadell diu que la prioritat és fer la consulta l'any que ve




L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) acceptaria unes eleccions plebiscitàries com a últim recurs en cas que el govern espanyol impedís de fer la consulta sobre la independència. Això sí, tant si es tracta d'eleccions plebiscitàries com de consulta, s'ha fer l'any que ve. Així ho ha explicat Carme Forcadell en una entrevista als Matins de TV3, que ha dit que això és el que l'ANC traslladarà demà, Onze de Setembre, al president de la Generalitat, Artur Mas.

Així, Forcadell ha anunciat que demà es reunirà amb el president Mas i que li demanarà més concreció i que defineixi la pregunta. 'Volem una pregunta inequíoca amb dues respostes clares, de sí o no'. 

Forcadell espera que l'endemà de la Diada, amb un èxit gairebé segur de la Via Catalana, el govern es comprometi a convocar la consulta el 2014. 'El dia 12 anirem a treballar i esperem algun gest del govern perquè es comprometi una mica'. La presidenta de l'ANC considera que no s'ha fet 'cap pas en positiu' des que el Parlament va aprovar la declaració de sobirania i confia que la Via Catalana serveixi per resoldre aquesta indefinició.

En cas que l'estat impedís de fer la consulta, l'ANC veuria bé unes plebiscitàries i una declaració d'independència, però no més enllà de l'any vinent: 'La gestió del mentrestant no pot arribar el 2016. Ara bé, si la consulta no és possible d'ha de trobar l'alternativa, però no el 2016', ha dit.