dimarts, 17 de setembre del 2013

Suso de Toro: "Espanya no té tradició democràtica i Catalunya sí"

17/09/2013

L’escriptor gallec assegura que "el que passa ara a Catalunya és el més democràtic que hem vist a Espanya en els darrers anys"

 

Nerea Rodríguez


L'escriptor gallec Suso del Toro
L’escriptor gallec Suso de Toro ha tornat a defensar avui Catalunya i el seu dret a decidir i ha assenyalat que “Espanya no pot entendre el que estan debatent els catalans perquè mai ho ha volgut entendre, i els manca la cultura democràtica". A més, de Toro ha insistit: "Espanya no té tradició democràtica i Catalunya sí”.

En una entrevista a Rac1 després d’haver escrit la setmana passada l’article “Admiremos a Catalunya”, de Toro ha afirmat que “el que passa ara a Catalunya és el més democràtic que hem vist a Espanya en els darrers anys”. I tot i que ha advertit que “no sé com acabarà”, ha desitjat: “Espero que acabi bé i que els catalans puguin votar i decidir”.

L’escriptor gallec ha vaticinat que “els polítics catalans s'entrebancaran amb aquesta realitat espanyola". De Toro ha firmat també que "un lobby mediàtic és el propietari de l'aparell de l'Estat" i s’ha mostrat contundent assenyalant que "no hi ha problema català, sinó un problema a Madrid".

Durant l’entrevista, ha explicat que "el procés polític català posa en qüestió el sistema constitucional espanyol, i ho gestionen les persones menys capacitades" i ha conclòs reclamant que “algun dia caldria explicar la veritable història d’Espanya”, afegint que “la gent ha de saber que els catalans van tenir les seves lleis i les seves institucions fins a Felip V, i que és relativament recent la seva pèrdua de sobirania. I també han de saber que les guerres carlistes eren pels drets històrics forals”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/suso_de_toro_espanya_no_te_cultura_democratica_96011.php