dimarts, 17 de setembre del 2013

Nou grup al PSC: Socialistes pel Dret a Decidir

17/09/2013

Debat al PSC

El col·lectiu redacta un manifest que demana “modificar de manera urgent” el marc jurídic espanyol de donar cabuda al dret a decidir


Nerea Rodríguez


Toni Comín
El PSC té un nou grup al seu interior. Socialistes pel Dret a Decidir és un col·lectiu que, en un primer manifest, demana “que s’interpreti l’actual marc jurídic espanyol en conformitat amb el dret a decidir o que es modifiqui de manera urgent aquest marc jurídic per tal de donar-li cabuda”.

El grup es va reunir a Barcelona dimarts passat, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. La reunió, a la qual van assistir-hi una seixantena de militants del PSC, va comptar amb Toni Comín (el principal impulsor del document), Laia Bonet, l’exconsellera Montserrat Tura, i el president del grup municipal a Barcelona, Jordi Martí, entre d'altres.

En el manifest, el nou grup recorda que “els socialistes hem estat presents en aquesta festa reivindicativa (la Diada) defensant, conjuntament amb amplis sector socials, els anhels d’autogovern per a Catalunya i d’una societat més just i igualitària”, motiu pel qual lamenta que “malauradament, però, el socialisme català no va tenir un posicionament clar i una presència important en la Diada de l’any passat, la més concorreguda des de l’any 1977”.

Per tot això, advoquen perquè els socialistes catalans estiguin “al capdavant d’un nou projecte polític que doni resposta als anhels de la gran majoria de la ciutadania de Catalunya. Aquest nou projecte ha de passar forçosament per l’actualització del nostre projecte social i nacional; però també per la defensa de reformes democràtiques”.

El Socialistes pel Dret a Decidir conclouen rebutjant “que la legalitat espanyola sigui exhibida una i altra vegada com un mur per impedir l’exercici del dret a decidir per part dels ciutadans de Catalunya”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/nou_grup_al_psc_socialistes_pel_dret_a_decidir_96013.php