dilluns, 9 de setembre del 2013

Segueix la festa: Monago anuncia ara una paga extra als jubilats

09/09/2013

Mentre altres retallen, el president extremeny pagarà 200 euros a 14.753 titulars de pensions no contributives a Extremadura


Nerea Rodríguez


El president d'Extremadura, José Antonio Monago, atén la premsa
El president d’Extremadura, José Antonio Monago, ha decidit que continuï la festa, i ara ha anunciat que donarà una paga extra de 200 euros als jubilats que cobren les pensions més baixes, una mesura que afecta a 14.753 titulars de pensions no contributives a Extremadura. Així ho va anunciar dissabte a la nit en un discurs davant d’unes tres mil persones.

Mentre altres retallen, el president extremeny ha decidit que aquests jubilats cobraran el proper gener aquesta injecció econòmica, tot i que no fa ni una setmana la ministra de Treball, Fátima Báñez, va anunciar la proposta de limitar la pujada de les pensions a l’IPC més el 0,25%. Monago va explicar també que aquesta paga es mantindrà “almenys fins a la recuperació del PIB”.

Cada any el Govern espanyol abona una paga extra als pensionistes en el cas que els preus hagin pujat l’any anterior per sobre de la pujada aplicada a la pensió, intentant d’aquesta manera que perdin poder adquisitiu. Però com que segurament el 2014 l’IPC pujarà menys del que el Govern va pujar les pensions enguany, no hi haurà paga extra, fet que Monago vol compensar.

A més, Monago ha desafiat també el Govern espanyol anunciant que la xarxa sanitària extremenya pagarà les despeses que es derivin de la reproducció assistida “per a totes les dones sense excepció”, incloent d’aquesta manera les solteres i les lesbianes. En canvi, el Consell Interterritorial de finals de juliol va decidir que la sanitat pública només ho pagaria en el cas de ser dona estèril.

No és la primera vegada però que el president extremeny desafia el Govern presidit per Mariano Rajoy, ja ho va fer amb la no pujada de l’IVA cultural i amb el fet de mantenir la paga a funcionaris, entre d’altres. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/segueix_la_festa_monago_anuncia_una_paga_extra_als_jubilats_95866.php