dilluns, 9 de setembre del 2013

Desconvoquen la concentració unionista a la Sagrada Família

09/09/2013

Diada

El Moviment 12-O demana als catòlics espanyolistes que vagin al Temple “a resar” l’Onze de Setembre


Nerea Rodríguez


Representants del Moviment 12-O anunciant la desconvocatòria de la cadena a la Sagrada Família
El president de la plataforma Moviment Cívic 12-O, Àngel Hernández, ha explicat avui que han desconvocat la concentració unionista 'Trenquem les cadenes' a la zona de la Sagrada Família l’Onze de Setembre, però ha invitat els catòlics espanyolistes que acudeixin "a resar" al Temple dimecres.

En roda de premsa acompanyat de tres membres més de la plataforma, Hernández ha explicat que la desconvocatòria es deu al fet que no poden pagar el cost de recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la decisió de la Conselleria d'Interior d'instar-los a traslladar-la per no coincidir allà amb la 'Via Catalana', tot i que no estava clar que la concentració aconseguís reunir prou gent com per encerclar el Temple.

A més, Hernández ha assegurat que el Moviment no convocarà cap altre acte l'11 de setembre, però sí per al 12 d'octubre, i sobre la possibilitat que els seus membres acudeixin als actes d'altres partits ha dit que dependrà de "si realment són per la Constitució i la unitat d'Espanya o si només són actes festius".

En aquesta línia, ha descartat integrar-se en les activitats de C's per la Diada, que en cada capital de província farà un acte simbòlic amb el llançament de 3.500 globus amb el 'cor tribandera' -catalana, espanyola i europea-, al considerar-lo un acte "festiu", i sobre l'acte del PP ha dit que esperaran a saber el lema de la convocatòria.

En una declaració de la plataforma, Hernández ha retret al Govern no respectar i actuar al marge de les lleis, sentències i la Constitució i permetre que associacions amb objectius "subversius i provocadors" puguin excedir-se en el dret de la llibertat d'expressió -en al·lusió a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), convocant de la 'Via Catalana'-.

Ha manifestat que el canvi de lloc ofert per la Conselleria d'Interior anava contra el sentit de la seva concentració i que el tracte rebut porta a la seva plataforma a l'"exili o a la clandestinitat", però que es veuen amb força per convocar nous actes en el futur.

Falta de suport

Després de ser preguntat per on havia buscat suports financers per intentar pagar el cost del recurs al TSJC, Hernández ha dit han demanat que diners debades a PP, C's i PSC, als quals s'ha referit com amics de la nació, i ha dit que un dels tres els va respondre que "no té diners".

Han criticat una "falta d'unitat" a aquestes formacions i les crítiques de C's a la seva concentració alternativa, i ha lamentat que ni el ministre de l'Interior, Jorge Fernández-Díaz, ni l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, s'hagin posicionat en l'assumpte malgrat que la plataforma els ho va demanar. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/desconvoquen_la_concentracio_unionista_a_la_sagrada_familia_95867.php