diumenge, 15 de setembre del 2013

Rubalcaba acusa l’independentisme de "fracturar"

15/09/2013

Dret a decidir

A la Festa de la Rosa dels socialistes catalans a la Pineda de Gavà, el líder del PSOE evitar donar suport a la consulta

 

Nerea Rodríguez


El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat avui l’independentisme de “fracturar”. En concret, el líder dels socialistes espanyols ha assenyalat que “no som independentistes perquè no volem fracturar ni Catalunya, ni Espanya, ni Europa”.

Durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa del PSC a la Pineda de Gavà, Rubalcaba ha reconegut que “hi ha problemes de convivència”, motiu pel qual ha tornat a insistir en el model federal i la reforma de la Constitució “per seguir vivint junts i per salvar aquesta crisi”.

En aquesta línia, el líder del PSOE ha assegurat que amb el PSC “comparteixo un projecte de canvi, per enfortir Espanya i enfortir Catalunya dintre d’Espanya”. Rubalcaba però ha evitat donar suport a la consulta, que sí defensen els socialistes catalans.

El secretari general del PSOE també ha recordat que “fa un any vaig advertir a Mas i Rajoy del fossat que s’estava obrint entre Espanya i Catalunya, que s’ha fet cada vegada més profund”.

Navarro: “Junts però millor”

Durant l’acte, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha afirmat que la carta del president del Govern, Mariano Rajoy, al de la Generalitat, Artur Mas, deixa "moltes portes obertes", motiu pel qual ha instat el líder de l'Executiu espanyol a unir-se als socialistes per reformar la Constitució i articular una Espanya federal.

Navarro ha sostingut que l'oposició ha d'agafar les regnes si l'Estat no actua per solucionar el conflicte amb Catalunya. Per això, ha demanat a Rubalcaba que intensifiqui els contactes amb la resta de partits estatals per resoldre un problema que afecta tant catalans com espanyols: "Si els governs no ho fan, ho farem nosaltres".

A més, el líder del PSC ha assenyalat que la proposta del seu partit “es resumeix en tres paraules: Junts però millor".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/rubalcaba_acusa_l_independentisme_de_fracturar_95976.php