diumenge, 15 de setembre del 2013

Espanya no permet BCN2022 sinó garanteix la seva espanyolitat

Diumenge, 15 de setembre de 2013 05:00 h

La candidatura de Barcelona als jocs olímpics d’hivern no té el vist i plau de Madrid per por a una Catalunya independent.


L’èxit de la #ViaCatalana ha visualitzat una Catalunya on la independència ha guanyat la centralitat política, i precisament és la centralitat política la que atorga les victòries a les urnes. En aquest marc, Espanya no vol autoritzar la candidatura olímpica de BCN2022 per por a que es converteixin en el primer gran esdeveniment d’una Catalunya independent. Aquesta és la realitat de l’actual situació segons informacions procedents del Comitè Olímpic Espanyol. Desprès de la derrota de la candidatura de Madrid no poden facilitar una victòria de Barcelona 2022 i a sobre que s’acabés convertint en ciutat olímpica catalana. Aquesta és la veritable causa de l’anunci de relaxar la candidatura de BCN pels jocs olímpics d’hivern de 2026 o 2030. 
 
 
Els propers jocs olímpics a Catalunya o participa Catalunya o no tenen cap sentit

Si realment estem en un procés pel dret a decidir i per decidir voler ser un estat d’Europa no té cap sentit voler organitzar uns jocs en clau espanyola. És el primer que caldria tenir clar, la majoria de ciutadans d’aquest país que s’han mobilitzat per la Via Catalana no entendran que paguem i invertim en uns jocs olímpics on els esportistes catalans no puguin participar com a catalans.

Malgrat que les elits esportives no s’han mullat per la Via Catalana, cal fer possible que puguin defensar els colors de la Selecció Catalana

Tret de personalitats excepcionals com  Guardiola, o Marc Crosas, i algun altre, la majoria sigui per por, pel xantatge d’Espanya, pels grans patrocinadors o per contracte signat, han evitat  mullar-se en la major mobilització social del país, i  no solament ells també algunes altres “personalitats” de vida social, sindical, política o empresarial. Per això cal  fer possible que Catalunya també sigui una realitat esportiva.

Cal exigir el reconeixement de les seleccions catalanes a Tarragona 2017

Espanya ha retirat bona part del suport econòmic a Tarragona 2017 i vol gaudir de les victòries dels atletes catalans, aquest fet és una motiu més que suficient per exigir la catalanitat d’aquests jocs, són a més els jocs del mediterrani, uns jocs propensos a fer-ho possible si la Secretaria General de l’Esport és posa a treballar en aquest sentit. No podem permetre que a Tarragona 2017 ens tornin a segrestar els nostres esportistes i les seves victòries.