divendres, 13 de setembre del 2013

Rajoy contestarà a Mas en 48 hores

La vicepresidenta del govern espanyol, però, adverteix que la seva missió és "complir i fer complir la constitució i les lleis"


 , Redacció | Actualitzat el 13/09/2013 a les 14:54h


Rajoy, en una imatge al Congrés de diputats. Foto: pool Moncloa


Abans de diumenge, el president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà la resposta a la carta que va remetre al president espanyol, Mariano Rajoy, explicant el procés català i sol·licitant la celebració de la consulta sobiranista. Així ho ha fet saber aquest migdia la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres espanyols.

Ara bé, la mateixa Soraya ha advertit que no es bellugaran ni una passa de la seva posició. "Consulta? La nostra missió es complir i fer complir la Constitució i les lleis, i en el marc constitucional i legal no hi cap cap referèndum secessionista", ha avisat la vicepresidenta que ha afegit que es mantindran "serens però ferms".

En qualsevol cas, la millora del finançament que algunes veus han apuntat com un tranquil·litzant de la situació catalana queda molt lluny de ser-ho. El govern espanyol només contempla una revisió de l'actual sistema perquè "toca" i sempre garantint la "igualtat" de serveis de tots els ciutadans espanyols.