divendres, 20 de setembre del 2013

Anasagasti: "No es pot aturar un torrent amb una espasa"

20/09/2013

dret a decidir

"Quan intentes debatre sobre Catalunya els entra per una orella i els surt per l’altra. Espanya és, com en temps de Franco, Una, Grande y Libre. Però els problemes s’enconen”, diu el senador del PNB


Mar Sabé


Iñaki Anasagasti, senador i històric del PNB
Iñaki Anasagasti, senador i històric del Partit Nacionalista Basc (PNB), ha publicat avui una reflexió al seu bloc sobre el procés sobiranista català i com es viu als mitjans espanyols sobretot a partir del passat 11 de Setembre. Com deia Azaña, escriu, "no es pot aturar un torrent amb una espasa".

Anasagasti es lamenta de les situacions que ha viscut en tertúlies després de l’atac d’un grup de l’extrema dreta boicotejant a Madrid els actes de commemoració de la Diada a la seu de la Generalitat a la capital espanyola.

"En els diferents programes als que he anat -explica-, l’argument de base que s’oposa a qualsevol tipus de diàleg i de considerar ni tan sols de lluny la possibilitat d’exercir el dret a decidir, l’argument intocable resideix al poble espanyol i que Espanya és la pàtria única i indivisible. I s’ha acabat. Res més".

"De moment no diuen, però pensen, -segueix el senador- que per parar qualsevol vel·leïtat hi ha l’article 8 de la Constitució que dóna a l’exèrcit la responsabilitat de preservar la unitat d’Espanya. I s’ha acabat”, sentencia.

Anasagasti es lamenta que "així poc es pot avançar", i planteja arguments al voltant de quan i com es va aprovar una Constitució que és l’únic pal de paller de la fèrria defensa en contra del dret a decidir català. "Els entra per una orella i els surt per l’altra" el que demana Catalunya, escriu. "Espanya és, com en temps de Franco, Una, Grande y Libre. Però els problemes s’enconen".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/anasagasti_no_es_pot_detenir_un_torrent_amb_una_espasa_96077.php