dilluns, 30 de setembre del 2013

Àlex Ribó: "Al món ja diuen 'teniu voluntat pròpia'. I aviat diran 'teniu raó'"

30/09/2013

Singular TV

"El problema que tenim els catalans és que la idea d'Espanya forma part de la identitat dels estrangers", segons el politòleg i impulsor de la Via Internacional


Mar Sabé





"La il·lusió és el que mou la reivindicació catalana", afirma un dels impulsors de la Via Internacional, el politòleg Àlex Ribó. És aquesta il·lusió la que ha provocat que la Via Catalana i la Via Internacional tinguin "un èxit que cap de nosaltres s'hagués imaginat en el millor dels nostres somnis", explica a Singular TV. Ribó considera que cal molta conscienciació a l'estranger perquè encara no és prou el ressò que se n’ha fet des dels principals mitjans internacionals. El motiu, considera, és que la idea d'Espanya "forma part de la identitat dels estrangers", i la qüestió identitària és molt difícil de canviar. Però s'està fent.

L’Àlex Ribó és politòleg i professor de negociacions internacionals especialitzat en Europa. Es dedica a donar classes a Universitats, governs i administracions públiques. Va néixer a Barcelona fa 38 anys i viu a Londres des del 2004, tot i que la seva aventura internacional va començar l'any 1998 a París.

Es va unir a l’ANC un parell de setmanes abans de la multitudinària manifestació que va omplir els carrers de Barcelona la Diada de l’any passat, i és el coordinador de l’ANC de Londres des de la seva creació, el març passat. També és membre i portaveu del Consell Exterior de l’ANC, un consell que es va crear amb representacions de totes les assemblees internacionals creades fins al moment i que està format per unes 15 persones.

En poc més d’un mes van ser capaços de crear una gran plataforma virtual que aglutinés tots aquells que volien formar part de la Diada des de l’exterior, la coneguda com a Via Internacional, que va portar a fer 116 vies a diferents ciutats del món des del juliol fins al setembre. Aquestes 116 van desbordar totes les previsions del Consell Internacional de l'ANC, ja que en les seves previsions més optimistes n'esperaven unes 50 com a màxim. Ara, explica Ribó a Singular TV, el que toca és crear les assemblees a totes les ciutats on s’hi van fer cadenes humanes i seguir amb la gestió de conscienciació al món sobre Catalunya i el seu procés sobiranista.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/Alex_ribo_96036.php