dilluns, 30 de setembre del 2013

Rahola i Carol posen a ratlla López Alegre

30/09/2013

llengua

L’historiador compara la majoria sobiranista del Parlament català amb la majoria absoluta de les Illes, que fa que Bauzá apliqui sense cap consens la reforma que pretén acabar amb la immersió


Mar Sabé


Pilar Rahola, periodista. - Maria Coll
Els periodistes Pilar Rahola i Màrius Carol s’han indignat avui a la tertúlia d''El món a Rac1' quan l’historiador Joan López Alegre, exdiputat del PP, ha comparat la majoria absoluta popular a les Illes Balears de José Ramón Bauzá amb la majoria sobiranista que hi ha al Parlament de Catalunya i que defensa el dret a decidir, formada per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

López Alegre s'ha preguntat retòricament: "La majoria absoluta del Parlament català serveix per fer un referèndum d’autodeterminació i la majoria de Bauzá no pot servir per fer un canvi legislatiu que no tindrà la transcendència de que un país surti d’Europa?". Carol s’ha indignat i li ha etzibat: “La majoria absoluta no serveix per sodomitzar un poble! I el que dic jo ho acceptaria qualsevol demòcrata del món. Estàs disparant a l’aire”.

Rahola, per la seva part, ha recordat que el que pretén Bauzá és acabar amb un model lingüístic que fa 30 anys que dura a les illes fent "autoritarisme democràtic". "Comparar un decret llei que passa per damunt del Parlament i dels partits, i dels sindicats i dels AMPAs de tots els centres, amb què uns partits polítics es presentin amb la idea de fer una consulta, és fer molta trampa i molt joc dialèctic", ha argumentat la periodista.

López Alegre ha continuat parlant de "nens segrestats perquè –a causa de la vaga general de docents que s’està duent a terme a totes les Illes des de l’inici del curs- s’impedeix als pares portar els seus fills a l’escola". "S’utilitza una qüestió que és fonamental com l’educiació dels nens per fer xantatge polític", ha sentenciat l'historiador.

Rahola l’ha contestat afirmant que Bauzá "s’ha tret de la màniga un projecte que té com a única voluntat carregar-se la immersió lingüística", ja que "no té ni els recursos ni la gent preparada per aplicar-la". A més, ha afirmat que "aquestes coses s’han de modificar amb un gran consens social", que no és el cas, i Bauzá "no ha explicat res, ha dit 'imposo'".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/rahola_i_carol_posen_a_ratlla_lopez_alegre_96228.php