diumenge, 15 de setembre del 2013

Aguirre amenaça: "Els catalans no es poden ni imaginar les conseqüències de la independència"

15/09/2013

Dret a decidir

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid reclama "més presència del Govern espanyol a Catalunya" i assegura que aquesta "no va ser mai independent"


Nerea Rodríguez


Esperanza Aguirre, el dia que va dimitir de presidenta de la Comunitat de Madrid.
El diari ‘ABC’ entrevista avui l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, la qual dedica quatre pàgines. D’aquestes, dues estan dedicades només a Catalunya, i al procés sobiranista encetat, i és en aquest context on Aguirre assenyala que dijous vindrà a Barcelona a donar una conferència, i avança què dirà: “Diré que les conseqüències de la independència de Catalunya, els catalans no se les poden ni imaginar”.

I continua: “I no només les conseqüències econòmiques o de sortida de la Unió Europea... La qüestió són les conseqüències culturals, socials, familiars, de llaços en general”. I avisa que “si es creuen que per això deixaran de parlar català, van llestos. I si es creuen que tindran un govern democràtic moderat, també van llestos”, i vaticina que “tindran un govern d’esquerres totalitari”, i ho argumenta explicant que “perquè qui incompleix las lleis s’acaba convertint en una república bananera”.

Aguirre també critica que es compari Catalunya amb Escòcia, i assegura que “jo sempre he sostingut que Escòcia va ser durant 300 anys un regne independent, i Catalunya no ho ha estat mai”. En segon lloc, cita la Constitució: que “va determinar que l’Estat de les Autonomies es recolzés en que Catalunya i el País Basc tinguessin un encaix per que se’ls fes més acollidor estar a Espanya”, però considera que “quasi 35 anys després d’aprovar la Constitució, el resultat és exactament el contrari”.

"Cal més presència del Govern espanyol a Catalunya"

Preguntada sobre les causes que han fet arribar a la situació actual, Aguirre considera que “s’han fet malament moltes coses”, com ara “no haver instaurat l’Estatut de la Segona República, que permetia a l’Estat instal·lar escoles en qualsevol punt de Catalunya”, i critica: “Es que diuen, sense avergonyir-se, que Catalunya va ser independent; que Franco i els espanyols van envair Catalunya, oblidant la realitat de la Guerra Civil, que res té a veure amb això, i després, allò de 1714, que ho presenten com una guerra dels catalans lluitant per la seva independència, quan és una guerra de successió europea en la qual Catalunya dóna suport a un rei enfront de l’altre cridant: per Espanya!”

Aguirre també opina que “aquesta història de que s’ha d’escoltar el carrer... Escolti que són més de set milions de catalans i molts més espanyols. S’ha d’escoltar a tots els espanyols”. L’expresidenta de la Comunitat de Madrid carrega alhora contra els mitjans de comunicació catalans: “No són uns mitjans assimilables als d’altres països”, i fa referència a l’editorial conjunt que es va publicar després de la sentència contra l’Estatut: “Jo no he vist mai enlloc un editorial conjunt de tots els mitjans de comunicació”.

En l’entrevista, Aguirre reclama “més presència del Govern d’Espanya a Catalunya”, i assegura que “l’Espanya ens roba és fals”, motiu pel advoca per fer públiques les balances fiscals. Finalment, l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, es refereix a la valoració que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va fer sobre la Via Catalana, dient que va ser un èxit, i considera que “em sona malament que digui que va ser un èxit. Però el que em preocupa més és que tingui un missatge diferent del de la vicepresidenta del Govern”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/aguirre_els_catalans_no_es_poden_ni_imaginar_les_consequencies_de_la_independencia_95973.php