Dret a decidir
Sardà defensa la celebració de la consulta però assegura que “votaria ‘no’ a la independència” i argumenta que “no em crec les xifres de dèficit fiscal que exposa la Generalitat”
Nerea Rodríguez
Pilar Rahola i Montse Suárez |
La comunicadora ràpidament li va donar les gràcies perquè “en aquests moments estàs fent més independentistes”, i Suárez va continuar defensant que “la constitució la van votar positivament el 90,4% dels catalans, de manera que qualsevol consulta és nul·la i contrària a la Constitució”.
Suárez va continuar el debat repetint en nombroses ocasions que “jo defenso Espanya, i Catalunya és Espanya”, però Rahola no va defallir assenyalant que “per molt que ens vulgueu donar amb la Constitució al cap, els catalans portem 300 anys de constitucions que ens impedeixen ser una nació, però aquí estem: sortint al carrer i dient que som una nació”.
A més, va demanar a Suárez que “mai més banalitzis el nazisme i comparis res del procés democràtic de Catalunya, dels seus líders polítics i dels seus ciutadans amb la barbàrie més bèstia de la història de la humanitat”, i es va mostrar taxativa: “Si no fas això, no et podré ni saludar, i m’agradaria poder fer-ho”.
L’advocada va advertir que “no ho penso deixar de fer” i que “no penso treure ni una coma de la meva piulada”, motiu pel qual Rahola va carregar encara més durament contra Suárez: “El nazisme no el mencionis, és indecent, és immoral i un país democràtic seria un delicte”.
Durant el programa Rahola va defensar molt contundentment el sí a la consulta i el sí a la independència, argumentant tres motius. El primer, “el motiu democràtic, tots els pobles tenen dret a decidir el seu destí”. En segon lloc, el motiu econòmic: “Catalunya necessita administrar els seus recursos”, i finalment “el tercer motiu és que s’han esgotat les altres vies”.
En el debat també hi eren presents, el periodista Xavier Sardà, el també periodista Ángel Expósito, el senador i històric del Partit Nacionalista Basc (PNB), Iñaki Anasagasti, i el president de ‘Catalunya Acció’, Santiago Espot.
Sardà va defensar que “en la situació actual, sóc partidari de la consulta i tot i la barreja de sentiments i emocions votaria ‘no’ a la independència”, argumentant que “la societat quedaria dividida i perquè no em crec les xifres de dèficit fiscal que exposa la Generalitat”.
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/pilar_rahola_se_les_te_amb_montse_suarez_95975.php
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada