dijous, 1 d’agost del 2013

L'estat espanyol amb un president “marcià”

Dijous, 1 d'agost de 2013 16:45 h

Alfred Bosch, portaveu d' ERC-RCat-Catalunya Sí al congrés, assegura que Rajoy no pot governar ni si “menteix” ni si és un “marcià”


El portaveu al Congrés d' ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha demanat avui durant la compareixença de Mariano Rajoy al Congrés que presenti la seva dimissió pel cas Bárcenas que implica un suposat finançament irregular del Partit Popular. Bosch ha insistit que Mariano Rajoy ja no pot governar, i que no pot prendre el pèl a la ciutadania intentar fer que es cregui que ell no tenia cap coneixement sobre els 48 milions d'euros robats, ni de la comptabilitat B del PP. Alfred Bosch ha afirmat que si realment el president del govern no s'hagués adonat de la desaparició d'aquesta quantitat de diners seria un “marcià” i un “totxo”. Finalment, Bosch ha assegurat que ha arribat l'hora de passar a la democràcia plena i respectar els drets de les nacions. El diputat independentista ha demanat a Rajoy que obri la carta que va enviar-li Artur Mas, i que la contesti, encara que només sigui per cortesia.

Alfred Bosch
Alfred Bosch, portaveu al Congrés d' ERC-RCat-Catalunya Sí, ha demanat avui la dimissió de Mariano Rajoy, president del govern espanyol, per un dels casos més greus de corrupció espanyola, pel cas Bárcenas. Bosch s'ha dirigit a Rajoy: “ vostè ja no pot governar” ni pot pretendre que la ciutadania es cregui que Bárcenas va aconseguir robar 48 milions d'euros del Partit Popular sense que ningú se'n donés compte. Bosch ha assegurat que si això és el que ha passat Rajoy seria “un marcià” i “un totxo”.
 
Ens volen prendre el pèl
 
El diputat independentista ha continuat explicant que ja “són massa les sospites, l'ombra del dubte i els interrogants”. No pot ser que existeixi un error de 48 milions d'euros en la comptabilitat d'un partit polític, ja que 48 milions d'euros és una “equivocació enorme”. Bosch a preguntat al president del govern: “Vostè pretén que ens creguem que el seu ex-tresorer va muntar una trama comptable complexa preveient que seria president del govern per fer-li xantatge amb dues dècades d'anticipació?”
 
Respecte la negació de Rajoy sobre l'encobriment de Bárcenas, o la coneixença de les seves activitats, Bosch pensa que els sms que han sortit a la llum entre el president del govern i Luís Bárcenes, desprenen una complicitat clara i reflecteixen una relació d'amistat. Aquest fets generen grans dubtes per a tota la ciutadania, i ens porten a la pregunta de si el president espanyol menteix amb les seves negacions.
 
Un president marcià
 
Si realment Rajoy no tingués cap tipus de coneixement respecte aquesta irregularitat, Bosch assegura que el president del govern espanyol seria “un marcià” o un “totxo”, ja que no pot ser que el president d'un partit polític no vegi que el seu comptable està robant 48 milions d'euros. Ena quest sentit Bosch ha assegurat que si van enganyar a Rajoy d'aquesta manera, això demostraria la seva “poca intel·ligència” i ha continuat dirigint-se al president del govern: “Per a consideració que li tinc em resisteixo a pensar que és tonto”.

Ara toca independència
 
No podem continuar en un país on el president ens roba i després ho nega, o en un país on roben davant la cara del president i aquest no se'n adona. Així doncs, Bosch ha assegurat que “ha arribat el moment de passar de la negació de la democràcia a la democràcia plena, de la negació dels drets de les nacions, al reconeixement i respecte als drets de les nacions”. En aquest sentit, Alfred Bosch ha instat, amb les seves intervencions, a que Mariano Rajoy obri el sobre de la carta enviada per Artur Mas. Li ha demanat que la respongui “encara que sigui per cortesia i dedicant-li l'1,58% que sembla ser que és la consideració que els mereix Catalunya", referint-se a l'objectiu de dèficit que ha fixat l'Estat Espanyol a Catalunya per aquest 2013. Finalment, Bosch a dit a Rajoy: “no em digui que vostè no sap o no pot obrir sobres, perquè això no ens ho creiem”