dimecres, 28 d’agost del 2013

La «reconquista» de Gibraltar encén l'opinió britànica

Un alcalde del PP indigna Londres amb un muntatge sobre com serà la invasió espanyola del penyal



Fotomuntatge publicat per Francisco Javier Pérez Trigueros al seu Facebook.


L'alcalde de Callosa de Segura (el Baix Segura), el popular Francisco Javier Pérez Trigueros, ha causat una notable polèmica a la Gran Bretanya per haver publicat al seu mur del Facebook un fotomuntatge sobre com seria la hipotètica invasió espanyola de Gibraltar, amb la legión desfilant, avions de l'exèrcit espanyol formant la bandera espanyola a l'aire, el toro d'Osborne i la bandera espanyola al capdamunt del penyal. La polèmica ha estat tan notable que diversos diaris britànics parlen de "fúria".

Ciutadans de Gibraltar han assegurat a la premsa britànica que "ximples com aquests encoratgen d'altres a la violència i a l'odi". De fet, es dóna la circumstància que a Callosa de Segura hi viuen una gran quantitat de britànics jubilats, que s'han sentit ofesos amb l'ocurrència del seu alcalde.

Justament avui, el ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha volat cap a Londres per reunir-se amb el primer ministre britànic, David Cameron, i el ministre d'Afers Exteriors, William Hague, per aclarir quina posició han de mantenir Londres i Gibraltar enfront Madrid.

Fonts properes a Picardo citades per la premsa britànica asseguren que la reunió d'avui "servirà per discutir els abusos de les autoritats espanyoles a la frontera de Gibraltar i les declaracions de polítics espanyols de primer nivell amenaçant de noves mesures contra Gibraltar".

Ressò a la premsa britànica


http://www.naciodigital.cat/noticia/58436/reconquista/gibraltar/enc/opini/brit/nica