dimecres, 28 d’agost del 2013

El líder del PSC a Barcelona diu que Balmon «s'ha passat a l'enemic»


Dura rèplica de Jordi Martí al lloctinent de Navarro


, Redacció | Actualitzat el 28/08/2013 a les 11:53h


Contundent resposta del president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, al número dos de Pere Navarro, Antoni Balmón, que aquest dilluns carregava amb força contra els crítics al posicionament oficial del PSC en el procés d'emancipació nacional convidant-los a marxar.

En un article publicat a El Periòdico titulat "No és això, company", Martí qualifica de "senzillament terrible" que defensi que al partit hi sobra gent però no per les seves idees. A més, li retreu que amb les seves crítiques al tripartit s'hagi "passat a l'enemic" i assegura que és "el pitjor servei que es pot fer a la recuperació del socialisme".

Martí titlla l'opinió de Balmón com una "bufetada d'inici de curs" i afegeix que li costa entendre "l'agror" que destil·la l'escrit del número dos del PSC. El líder dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona argumenta que "qualsevol idea ha de poder estar sotmesa a crítica" però afegeix que hi ha "un límit que mai s'hauria de superar: substituir els arguments i les raons pels atacs personals".

Això és el que, segons Martí, ha fet Balmón quan s'ha referit a membres del partit com a "professionals de la polseguera"."Si les idees no són el problema el motiu de l'exclusió és infantil" i respon simplement a la raó que "algú senzillament no cau simpàtic". "Qui és ningú per atribuir-se la capacitat de distingir entre bons i mals militants?", pregunta Martí. I afegeix que si la "vanitat" és un motiu per excloure algú del partit, "¿ no haurem d'acabar marxant-ne tots?".

Davant les declaracions de Balmón, el líder dels socialistes a l'Ajuntament defensa la via del diàleg com l'única manera d'anar afinant una posició comuna i afirma que el discurs del PSC ha de ser "compartit i acordat". "En un partit que s'ha anat empetitint fins a extrems preocupants, imposar la democràcia interna de manera sistemàtica és renunciar a aspirar al lideratge de la societat", assegura Martí.

D'altra banda, en referència a les crítiques de Balmón a la tasca del tripartit que, segons ell, ha portat a "un forat immens", Martí creu que el número dos del PSC es "passa a l'enemic" i fa el pitjor servei que pot fer a la recuperació del socialisme. "És el millor argument pel nostres adversaris", lamenta.



http://www.naciodigital.cat/noticia/58439/der/psc/barcelona/diu/balmon/passat/enemic