dilluns, 5 d’agost del 2013

ERC respon a Navarro que no signa 'pactes ocults' amb CiU

Dilluns  05.08.2013  11:42

El dirigent del PSC acusa CiU i ERC de signar una clàusula oculta en el pacte de legislatura que avala el dèficit de l'1,5%



Marta Rovira, secretària general d'ERC, ha dit avui que el seu partit no signava 'pactes ocults' amb CiU, en resposta a Pere Navarro, que havia acusat ERC i CiU d'haver pactat el pressupost per al 2013 en el 1,5% de dèficit. 'En el pacte CiU-ERC no hi ha res més enllà del que hi ha escrit. Si s'aplia, es millora i es fa públic', ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Rovira ha explicat que el govern català encara no havia pres cap decisió sobre la pròrroga pressupostària, una decisió que s'haurà de prendre definitivament demà en la reunió del consell executiu. En tot cas, ha dit que era 'lògic' mantenir la pròrroga dels pressupostos i que s'adaptin els comptes al nou objectiu de dèficit de l'1.58%. I ha insistit que el més important era que l'1 de gener del 2014 entressin en vigor tots els nous impostos que la Generalitat crearà per l'any vinent.  

Pel que fa a la proposta d'ICV-EUiA de desobeir el dèficit fixat pel govern espanyol i presentar uns comptes amb un límit fixat per la Generalitat, Marta Rovira l'ha descartada, i ha dit que el govern català 'no té liquiditat ni tresoreria per a desobeir uns pressupostos'. 'Quan la Generalitat obre els calaixos per pagar factures no té ni un euro perquè el pressupost de la Generalitat ve determinat per les transferència del govern espanyol', ha comentat. Per Marta Rovira, seria 'fantàstic' poder-se saltar l'objectiu de dèficit imposat el govern espanyol però ha recordat que la Generalitat no té capacitat recaptatòria i que és l'executiu estatal qui ho fa, en un 93%. Per això, ha insistit, 'la millor manera per desobeir els pressupostos és començar a construir l'hisenda pròpia i a partir d'aquí començar a fer uns pressupostos més justos i dignes per a la ciutadania'.