dimecres, 7 d’agost del 2013

Convocada la vaga al començament del curs a les Illes

Ho ha anunciat el sindicat majoritari del sector educatiu, a l'espera que s'hi sumin tots els docents 


El sindicat majoritari del sector de l'Educació a les Illes, Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI-i), ha acordat aquest migdia començar el curs amb una vaga, el dia 13 de setembre. Si els afiliats així ho decidissin fins i tot es podria convocar vaga indefinida; l'assemblea que tractarà la qüestió tindrà lloc el dia 2 de setembre. La vaga, que feia dies que es preveia, és el resultat de l'escalada de dimissions i destitucions arran de les decisions del govern de Bauzà, després de mesos de retallades i perquè molts docents es neguin ara a aplicar el nou decret de llengües, que discrimina el català i en rebaixa l'ús significativament.

L'STEI-i traslladarà a la resta d’organitzacions sindicals i a l’assemblea de docents aquestes propostes per aconseguir un suport majoritari i la màxima unitat d’acció que obligui l’administració a negociar.
D'una altra banda, segueixen demanant a la conselleria d’educació, cultura i universitats que retiri de manera immediata els expedients sancionadors als directors i directores dels instituts de Menorca.

L'Assemblea de Docents de les Illes va anunciar dilluns l'inici d'una recollida de firmes dels treballadors de l'Educació Pública per a convocar una assemblea per votar començar el curs, el pròxim 13 de setembre.