dimecres, 31 de juliol del 2013

Montoro avisa que Catalunya serà intervinguda si incompleix el dèficit

El ministre d'Hisenda creu que el repartiment dels topalls s'ha fet de manera "justa i realista"

Assegura que Extremadura "és una excepció i se li permet apujar el dèficit"

| Actualitzat el 31/07/2013 a les 21:13h
 
Montoro, aquest migdia després del consell de ministres espanyols. Foto: Moncloa
 
Amb pell de xai. Així ha comparegut Cristóbal Montoro després del Consell de Política Fiscal i Financer, que ha establert el dèficit públic per al 2013 i 2014. El ministre ha iniciat la seva intervenció recordant que "totes les Comunitats Autònomes van fer el curs passat un gran exercici d'eficàcia per sanejar els comptes i ara ja no són vistes com el problema de les finances espanyoles". Ha presumit que el repartiment s'ha aprovat "per àmplia majoria" i que s'ha fet de manera "justa i realista".

Preguntat insistentment per Catalunya, ha insinuat que si incompleix l'objectiu de dèficit podria ser intervinguda amb base a la llei d'estabilitat pressupostària.

A més, ha minimitzat el vot en contra català, que considera un vot "polític" i un exemple del fet que els objectius de dèficit "no s'han fet a mida de ningú". D'altra banda, no ha tingut cap problema en anunciar que "Extremadura és una excepció i se li permet augmentar el dèficit".

Montoro ha volgut predicar harmonia territorial i en aquest sentit confia que els topalls fixats serveixin per acostar posicions i deixar enrere prejudicis i recels. "L'esfoç és compartit, no vull que les Comunitats Autònomes es mirin malament ni que mirin què fa la comunitat veïna. Així no fem país".
 
 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Consulta -setembre 2013, JA!!!! ESTAT INDEPENDENT, FINAÇAMENT SENSE INTERVENCIONS!