dimecres, 17 de juliol del 2013

Junqueras: "Per què perdem el temps amb el Constitucional?"

El president d’ERC té pressa perquè es faci la consulta: "Hem de posar el país en mans dels ciutadans com abans millor"

Mar Sabé

Oriol Junqueras a Catalunya Ràdio
El president d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha preguntat avui a una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio per què "perdem el temps amb el Tribunal Constitucional (TC)?”, en relació a una hipotètica sentència en contra del dret a decidir. Junqueras considera que "no podem esperar res de bo d’un Tribunal que ha estat escollit per uns partits polítics que ja s’han mostrat en contra del dret a decidir". A més, ha dit, la interpretació que pugui fer-ne el TC no té "cap validesa jurídica”. “És com si ara vostè, que és periodista, surt al carrer i es posa a fer diagnòstics mèdics!”, ha exemplificat.

Junqueras ha recordat que l’Estat espanyol "és qui ha suspès pagaments més vegades del món", i fins i tot, "acumula un munt de sentències en contra al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg". I ha llançat un repte: “Si algú pot refutar-me, que truqui!”. “Algú seriosament ens pot demanar que posem la nostra confiança en un Estat que incompleix sempre, a tot arreu?”, ha ironitzat.

La solució segons Junqueras passa per confiar en la democràcia: "hem de posar el país en mans dels ciutadans", ha apuntat en clara al·lusió a la consulta sobiranista que el seu partit ha pactat amb el govern per dur-la a terme al 2014. A partir d’aquí, considera el líder republicà, "tindrem l’oportunitat no només de fer un país nou, sinó millor". I ha afegit que la consulta s'hauria de fer com més aviat millor. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/junqueras_per_que_perdem_el_temps_amb_el_constitucional_95186.php