diumenge, 7 de juliol del 2013

Junqueras: «Hi ha prou majoria al Parlament per fer allò que es pot fer»

El líder d'ERC demana un gran pacte social per "salvar el país". "Tenim pressa, només el fet de convocar una consulta és guanyar-la", adverteix el republicà 

, L'Hospitalet del Llobregat | Actualitzat el 07/07/2013 a les 13:52h


Junqueras, en un moment del discurs. Foto: A.Salamé


El líder d'ERC, Oriol Junqueras, vol anar per feina amb el procés sobiranista perquè "tenim molta pressa perquè el país se'ns desfà a les mans". Així ho ha explicat aquest migdia en el tancament de la Conferència Nacional de la República Catalana que ERC ha celebrat aquest cap de setmana per bastir l'estratègia i l'arquitectura d'una futura Catalunya independent. Una premissa que ha servit per demanar esperonar el procés, convocar la consulta amb una pregunta clara i explícita, i demanar la implicació de tothom.

" No estem per guanyar eleccions, no volem eleccions anticipades, no volem maximitzar els nostres diputats, perquè el país no les necessita, perquè al Parlament hi ha prou majoria per fer tot allò que es pot fer", ha advertit Junqueras emetent una crida a "superar les misèries de cada dia" per "salvar el país amb les millors eines possibles", les d'un estat independent que "no ens privi dels recursos que necessitem" .

És a dir, Junqueras ha volgut deixar clar que les "petiteses" entre els grups sobiranistes del Parlament no poden frenar un procés ni una consulta que no pot esperar més. "No ens podem encantar més", apuntaven just acabat el discurs membres del nucli dur del líder d'ERC que demanen no alentir més la consulta o el pla B, la via unilateral. De fet, Junqueras ho ha deixat ben clar en recordar que "convocar la consulta, amb una pregunta clara i una resposta explícita, és guanyar-la, la sola imatge d'una urna i una cua de gent anant a votar és una victòria democràtica a la que no podem renunciar" .

En aquesta estratègia, Junqueras ha fet una crida a un gran pacte social per avançar decisivament el procés. "Volem la gent que va estar al PSUC, al PSC, i a UGT i CCOO i a les unitats de base catòliques que van asfaltar carrers o construir instituts, els volem a tots, no ens en sobra cap, i els hi diem que necessitem fer un pas endavant, decisiu no només per millorar el país sinó per impedir que es perdi molt d'allò que ja van fer" , ha sentenciat Junqueras.