dilluns, 1 de juliol del 2013

Gallardón: "La realitat d’Espanya és anterior a la Constitució" (Mentida)

El ministre de Justícia només veu "legítima" una reforma de la Carta Magna espanyola si no trenca la "nació espanyola"

Lluís Goñalons
 


El ministre de (In)Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, ha assenyalat avui que “la realitat d’Espanya és anterior a la Constitució”. En aquest sentit, Gallardón ha manifestat que només és "legítim" plantejar una possible reforma constitucional sempre i quan no trenqui "l'essència mateixa de la Constitució, és a dir, la nació espanyola".

Les declaracions del ministre de Justícia durant els cursos d'Estiu d'Aranjuez organitzats per la Universitat rei Joan Carles, arriben només dos dies després que el 'Concert per la Llibertat' congregués a més de 90.000 persones al Camp Nou, en defensa de la independència i de la consulta.

A més, Gallardón ha advertit també en una clara al·lusió a Catalunya que qualsevol projecte sobiranista o que propugni la "ruptura d'Espanya" ha de tenir en compte que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol en el seu conjunt i no pot ser fragmentat per territoris. Gallardón ha insistit que Espanya “no és una nació de territoris, sinó de ciutadans” i que per tant, el principi de sobirania ha de ser exercit, en un hipotètic referèndum, per tots els ciutadans de l’estat espanyol i no només pel territori català.