dilluns, 1 de juliol del 2013

Gabancho: “L’encaix Catalunya-Espanya és impossible perquè no compleixen els pactes”

dret a decidir

La periodista insinua que al govern espanyol no hi ha demòcrates, perquè no accepten el dret a decidir

Mar Sabé

Patrícia Gabancho a la tertúlia del programa 'Migdia', avui
La periodista i tertuliana Patrícia Gabancho, ha afirmat avui al programa 'Migdia' de 8TV que l’encaix entre Catalunya i Espanya és pràcticament impossible perquè el govern central "no compleix els pactes". Com a exemple, ha parlat dels pactes de finançament i de l’Estatut, "que no s’han complert", o la situació actual de retallada de l’autonomia a l'ensenyament amb la llei Wert.

Segons Gabancho, el govern espanyol ha enviat a Catalunya "dos torpedes com a resposta política [al procés sobiranista], la llei Wert i la reforma de l’Administració". La periodista considera que "el que volen ensenyar-nos és que s’ha acabat l’autonomia".

Referent al Concert de la Llibertat de dissabte, la presentadora Ruth Jiménez ha apuntat que el govern espanyol s’està mostrant indiferent, fent referència a que hi ha hagut poques declaracions provinents de Madrid sobre el tema: "No és una actitud d’indiferència, és una actitud molt agressiva", ha sentenciat la periodista.

No hi ha demòcrates al govern espanyol

Gabancho també ha donat a entendre que hi ha pocs, o cap, demòcrata dins del govern espanyol quan ha sentenciat: “És lògic que hi ha demòcrates a Espanya, el problema és que no tenen poder polític per fer sentir la seva veu”. Aquestes declaracions han sorgit arran d’una declaració d’un espectador madrileny al concert de dissabte, en les quals respectava el dret a decidir català.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/gabancho_l_encaix_catalunya-espanya_es_impossible_perque_no_compleixen_els_pactes_822_94939.php