dimecres, 10 de juliol del 2013

Camacho finalment davant el Parlament de Catalunya

La presidenta del Partit Popular a Catalunya citada a comparèixer davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament.


La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho haurà de comparèixer davant del Parlament de Catalunya a petició de la Comissió d'Afers Institucionals degut a les diverses escoltes de l'empresa Mètodo tres al restaurant La Camarga. Tots els grups parlamentaris excepte el Partit Popular de Catalunya han votat avui, a favor de que la presidenta dels populars catalans compareixi davant del Parlament per tal de donar les explicacions corresponents sobre el cas. 

En motiu de tot el ressò mediàtic que està tenint lloc últimament sobre el cas Método 3, amb la filtració de part de les converses d'Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victòria Álvarez a la Camarga, i de les nombroses notícies publicades sobre el tema des de fa uns quants mesos, la votació d'aquesta compareixença havia arribat a ser un dels moments més esperats del Parlament. La compareixença d'Alícia Sánchez-Camacho, ha estat votada a favor per tots els grups parlamentaris, excepte el PP de Catalunya que han preferit que la seva presidenta no s'expliqués davant del Parlament. Tot i la votació favorable, encara no s'ha fixat una data per la compareixença de la líder dels popular tot i que la Mesa de la CAI assegura que aquesta no es durà a terme abans del proper 31 de juliol.

Enric Millo, Portaveu del PP, ha mostrat el seu desacord respecte la decisió de fer comparèixer a Alícia Sánchez-Camacho al Parlament, ja que segons ell es tracta de fer donar explicacions a la "víctima" dels casos d'espionatge. Segons el portaveu popula,r l'objectiu d'aquesta compareixença no respòn a la voluntat d'esclarir els fets transcorreguts a 'La Camarga', sinó a la "obsessió" d'alguns grups de "perseguir" al Partit Popular i a la seva líder degut a les seves conviccions contra el procés sobiranista català.

Jaume Bosch, diputat de ICV-EUiA ha sigut l'únic en demanar paraula després de la intervenció de Millo, i en el seu torn ha volgut mostra la seva sorpresa davant el desacord del PPC en la compareixença de Sánchez-Camacho, tenint en compte que van ser ells mateixos que van demanar la creació d'una comissió d'investigació sobre els casos d'espionatge a Catalunya.
Aquesta compareixença va ser sol·licitada per Convergència i Unió, així com les compareixences de l'exconseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i del diputat socialista José Zaragoza. En aquest àmbit els populars catalans han criticat la citació de Camacho per part de CIU, ja que consideren que es tracta d'una "víctima" de l'espionatge,i la decisió de no citar a altres persones presumptament espiades també per Método 3 com "Joana Ortega, Felip Puig, Joan Recasens, Francesc Amador, José Montilla, Josep Maria Matas, Marc Fuentes, Albert Batet o Josep Lluís Carod-Rovira".

Així doncs, després dels resultats de les votacions Camacho, Llena i Zaragoza estan obligats a comparèixer a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament, i si algú es negués a fer-ho estaria incomplint la seva obligació, però no podria ser sancionat.