divendres, 28 de juny del 2013

Ribó veu la supressió del Síndic com un "atemptat contra l'autonomia"

Considera que l'Estat té una "fixació en recentralitzar i desmantellar l'entramat de l'autogovern"


Rafael Ribó



El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que la proposta de l'Estat de suprimir aquest organisme és "un clar atemptat contra el principi d'autonomia recollit a la Constitució". Segons ha manifestat en roda de premsa, de l’informe elaborat per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) "es desprèn una fixació en recentralitzar i desmantellar l'entramat de l'autogovern".

Ribó s'ha mostrat partidari d'"una constant racionalització de l'administració" i com ha exemple ha assenyalat que des del 2009 al 2003 el pressupost del Síndic s'ha reduït en quasi un 33% -ha passat de 8,8 milions d'euros a 5,9 milions-. En canvi, ha lamentat que en el mateix període de temps, el Defensor del Pueblo només l'ha reduït en un 12% -del 16 milions als 14-.

Per fer aquesta reducció de Pressupost, el Síndic ha explicat que "hem reduït personal, hem informatitzat plenament tots els processos d'aquesta institució, hem mimat els serveis de proximitat, hem obert tots els canals d'accés a la mateixa i tenim al web una constant tasca de transparència que va des del sou al cèntim del Síndic fins a l'últim treballador, passant pel pressupost global".

Rafael Ribó ha expressat que "trobem absolutament barroer" el que fa la comissió de reforma i presenta la vicepresidenta del Govern espanyol perquè, segons ha dit, el document s'ha fet "basant-se en dades manipulades" i amb "una falsa radiografia de la realitat". En aquest sentit, ha denunciat que "no tenim a l'abast res més allà que el resum del famós informe" i ha demanat al Govern espanyol que li faciliti el document sencer. 

"Tergiversen la realitat i amaguen dades per fer prevaler les seves tesis. Ha una maldat metodològica en l'informe de la CORA que no se li hauria de permetre ni a un alumne de Batxillerat", ha conclòs.