dijous, 27 de juny del 2013

Mas-Colell diu 'no' a Montoro

El conseller d’Economia deixa clar al ministre d’Hisenda que Catalunya no permetrà que se suprimeixin organismes propis

Nerea Rodríguez


El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, anirà avui a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera a dir que ‘no’ al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, qui proposarà que es vinculi la reforma de l’administració pública als objectius de dèficit autonòmics. Així, el conseller català deixarà molt clar que la Generalitat no tornarà cap competència a l’Estat espanyol.

Mas-Colell ha deixat molt clar que Catalunya no permetrà que se suprimeixin organismes propis, com per exemple la Sindicatura de Greuges i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. En aquest sentit, ha dit que Catalunya ja està treballant per racionalitzar el sector públic i "podar" les institucions públiques que convé que tinguin final si cal, el que està orientat dins de les competències que recull l'Estatut.

A més, insistirà que Catalunya manté una posició "molt clara" sobre que les autonomies han de rebre un terç de l'objectiu global de dèficit públic. A més, ha dit que en la trobada es confirmarà l'objectiu de dèficit de l'1,3% per a les comunitats.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/mas-colell_diu_no_a_montoro_94879.php