divendres, 7 de juny del 2013

L’espanyolisme perd la batalla

Mentre el dret a decidir guanya posicions Navarro i Camacho, després del pronòstic de desfeta de les seves formacions, ho neguen i amaguen el cap sota l’ala


PSC i PPC fan una lectura interessada del resultat de l’enquesta de El Periódico i neguen l’evidència de que cada vegada hi ha més catalans que volen l’estat propi, i en  un intent desesperat d’aturar el procés, disparen contra el president Mas. El PSC, cada cop més desplaçat de la centralitat política pel procés sobiranista, per la seva aposta pel federalisme i el no a la independència, diu que l'enquesta d'El Periódico "evidencia que Catalunya està més dividida" i recomana "un canvi de rumb" a Mas perquè l'enquesta "li ho reclama". Mentre els populars han carregat contra Mas atribuint el descens de CiU a la “inacció del Govern” i l'assimilació del programa d'ERC per part de CiU, i  s'han mostrat convençuts que el descens d'intenció de vot del PPC no es confirmarà. 
 
Pel PSC una majoria pel dret a decidir és símptoma de divisió i fractura a Catalunya

El secretari d'Organització del PSC, Esteve terrades, ha estat l'encarregat de valorar l’enquesta en una roda de premsa on estava anunciada la presència del primer secretari del partit, Pere Navarro, que finalment no ha assistit al·legant que havia d'assistir al funeral de l'exalcalde socialista de Tarragona, Josep Maria Recasens. Terradas ha admès que el sondeig "no agrada" al PSC perquè "ens atorga resultats que no són positius", però ha centrat la seva valoració en la caiguda de resultats que patia CiU. "L'enquesta demostra que CiU i Mas recullen el que han sembrat, i posa en evidència que Catalunya avui està més dividida i més fragmentada que mai". És per això que ha recomanat al president que "escolti més a la seva gent, que li demanen seny i un canvi de rumb".

De la possible baixada del PSC en el sondeig, Terrades s'ha limitat a dir que hi ha "una volatilitat important del nostre vot" i que el resultat "té molt a veure amb la proximitat de les eleccions passades". Amb tot, ha confiat que "hi ha una gran bossa d'electors que està entre no votar o la indecisió".