divendres, 21 de juny del 2013

ERC no tolerarà el xantatge de l’estat espanyol

"No els farem cas. No és just ni digne pels ciutadans que ens reclamin més sacrific. És inadmissible" ha dit Marta Rovira


Marta Rovira, secretària general d’ERC, en una entrevista a Els Matins de TV3 ha rebutjat de ple la reforma de l’administració pública que planeja l’executiu de Rajoy  i que pretén eliminar organismes autonòmics com el Meteocat, el Síndic de Greuges i altres serves propis de Catalunya, i ha insistit que: "el que caldria és tancar ministeris, ja que n’hi ha molts que estan absolutament sense atribucions i amb un cost de funcionaris molt alts”. “Ens preocupa molt que t’obliguin a renunciar a competències a canvi de favors”, ha dit Rovira que s’ha mostrat ferma en afirmar: "No els farem cas. No és just ni digne pels ciutadans que ens reclamin més sacrific. És inadmissible"
 
Mas ha de fer un gest polític públic sobre la consulta pel Dret a Decidir.

Rovira, ha reclamat un gest polític públic al president Mas sobre la consulta  “que la propera petició sigui oficial, pública i explícita perquè ho sàpiga tot Europa. Ha de ser pública perquè Madrid es fa el sord”, ha assegurat la diputada republicana, i ha explicat que no caldrà que el president Mas comparegui al Congrés.

Pla B si falla la consulta

Rovira s'ha mostrat convençuda que la consulta acabarà prosperant, i ha assegurat que la llei de consultes s'aprovarà l'octubre-novembre i "estarà tot a punt" per fer la consulta el 2014. Tanmateix si no fos així, ERC aposta per l’opció d’unes eleccions plebiscitàries, perquè que aquestes utilitzen un marc legal "que ja existeix" perquè els ciutadans escullin "una opció política", que "preval per davant de les sigles dels partits".


Donar suport al Govern de CiU des de fora no genera rèdit electoral a ERC

Sobre el CEO, Rovira ha subratllat que "només és una enquesta", però ha reconegut que "marca una tendència", ara "tenim els resultats molt clars. 21 diputats, ni un més", ha dit Rovira. Marta Rovira ha assegurat que donar suport al Govern de CiU des de fora no els genera rèdit electoral, i ha insistit en que el pacte de governabilitat és "ferm" i "estable", i que amb el pacte ERC dóna "la força suficient al Govern". A més, Rovira ha admès que  "tenir una pota a l'oposició i una altra donant suport al Govern" genera un "desgast" i és "difícil", perquè "obliga a trobar l'entesa i el diàleg permanent amb una formació política amb la qual tenim discrepàncies ideològiques".