divendres, 21 de juny del 2013

Espanya ho té perdut

Ülo Laanoja, representant de la Via Bàltica ens recorda que si ho van poder fer els tres països bàltics, Catalunya també ho podrà fer.


L’estonià Ülo Laanoja, un dels representants de la Via Bàltica que aquest dimecres va ser a Barcelona en la presentació de la cadena humana que l’ANC va fer al museu d’Història  de Catalunya, va explicar en la seva intervenció que ha constatat que “els arguments contra el dret a decidir són molt semblants 24 anys després. Els agrada anular lleis i eludir sentències, volen impedir el dret de la minoria de fer el seu camí cap a la llibertat i argumenten que la independència no és possible perquè els països petits no sobreviuen per dificultats econòmiques”. Henn Karits, també representant de la Via Bàltica, en el seu torn de paraula va dir que el repte que ells van afrontar és el mateix que el nostre: democratitzar “el nostre gran veí”, i va afegir que els veïns no es poden triar són el que són. 
 
Després de la cadena de l’11S2013 qualssevol persona del món que pensi en Barcelona ja no pensarà en Espanya, pensarà en Catalunya

Ülo Laanoja va insistir en la importància de la cadena de l’11S2013 i va dir:  “ creieu-me la vostra cadena deixarà una empremta molt forta en vosaltres, cohesionarà encara més el vostre poble i mostrarà  a Europa la voluntat d’autodeterminació dels catalans”,  i va afegir que “a  partir de llavors, qualssevol que pensi en Barcelona, ja no pensarà en Espanya, pensarà en Catalunya”.