dilluns, 17 de juny del 2013

ERC exigeix una data i una pregunta "concreta" per entrar al Govern

ERC exigeix una data i una pregunta "concreta" per entrar al Govern

 

 

Mas i Junqueras durant la signatura de l'acord entre CiU i ERC

 
El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha manifestat que entraria a formar part del Govern si hi ha "una data i una pregunta concreta de consulta". En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha expressat que "la pregunta podria ser: 'Vol que Catalunya sigui un estat independent?', o una cosa així. I hi ha d'haver 2 respostes i prou".

Els republicans són "partidaris de fer la consulta com abans, millor. El 2014 es pot fer perfectament. No se'ns acudeix cap raó per no fer-la". "No ens imaginem cap altre escenari", ha advertit.

Junqueras ha insistit que "estem convençuts que el pacte de Govern es complirà. I volem i necessitem estar-ne convençuts" i ha negat haver amenaçat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, perquè "no fem servir aquesta pràctica amb ningú".

El líder d'ERC ha dit que "no volem eleccions anticipades, hi estem en contra. Hi ha el risc que ERC faci bon resultat però no pouuem culminar el procés" i s'ha mostrat convençut que "CiU i ERC no trencaran el pacte. Volem culminar el procés".