divendres, 28 de juny del 2013

El tràngol de Francesc Homs amb els treballadors de TV3

Les periodistes Montserrat Besses i Montserrat Armengou, juntament amb més treballadors de TV3, interpel·len el conseller sobre l'ERO 

Els treballadors de TV3 han començat aquesta setmana les aturades temporals per protestar contra la intenció de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d'acomiadar 312 treballadors de la televisió pública i de Catalunya Ràdio i abaixar un 7,5% els salaris. Ahir el conseller de Presidència, Francesc Homs, fou interpel·lat abans de pujar al cotxe oficial per un grup de treballadors de l'ens. Les periodistes Montserrat Besses i Montserrat Armengou li van recriminar la retallada, que no hi hagués negociació i que liquidessin 'l'essència' de la televisió pública.

En aquest vídeo adjunt (Video a la pagina) es veu la conversa que té Homs amb les periodistes. L'àudio del vídeo se sent molt fluix, sobretot al començament. Us transcrivim la primera part de la conversa:

Montserrat Besses: Us esteu carregant l'essència. Tu eres el que m'enviaves un sms després d'Indústries de guerra' dient-me 'això només ho pot fer la televisió pública'.

 Francesc Homs: Jo procuraré fer tot el que pugui
MB: Però esteu tocant el moll de l'os

FH: Som conscients que estem molt al límit, en som conscients

MB: I 312 persones al carrer arreglaran alguna cosa?

FH: Jo espero que les coses es puguin resoldre negociant

MB: Però si no hi ha hagut manera, tampoc

FH: Doncs espero que a partir d'ara n'hi hagi

MB: Sents que et traeixen en els teus principis, d'allò que deies de la televisió pública? No fa tants anys que m'enviaves aquell sms i que havíem fet coses.

FH: Jo crec que estem fent tot el que és al nostre abast. T'asseguro que això no és per gust ni per ganes.

MB: Hi ha moltes maneres de fer les coses, sense tocar el moll de l'os i sense tocar l'essència. I l'esteu fent viable, dieu? O privatitzant-la.

FH: No, dona. Jo crec que l'estem fent viable. Jo crec que l'estem fent viable. sincerament. En el context actual.

MB: Però el context serveix per tot.

FH: No, no serveix per tot. Jo crec que hi ha d'haver negociació, informació i transparència…

MB: I això s'ha donat, fins ara?

FH: Probablement no prou. Això sí que ho demano. Perquè això ens ajudarà molt a tots plegats a entendre el que hi ha, començant per mi mateix. Jo procuro anar-ho entenent i veure on hi ha els marges en un context com l'actual. Crec que és el que em toca fer com a responsable, i assumir la presa de decisions, que algunes poden ser compartides i unes altres no.

En aquell moment algú li pregunta 'dormiu tranquil?'. Ell diu que no. El mateix que li feia la pregunta li diu 'doncs no ho sembla'. I Homs li respon: 'Jo a nivell personal respecto tothom però li asseguro que tranquil no hi dormo'. Una altra treballadora li diu: 'Nosaltres menys'.

Tot seguit agafa la paraula la periodista Montserrat Armengou: 'El president Pujol ens ha felicitat reiteradament tots aquests anys per la nostra feina al servei del país. No som només treballadors de Televisió de Catalunya. No som només tele. Som instrument d'estat, normalització lingüística, cohesió social, cohesió territorial. Jo no parlo com a treballadora, sinó com a ciutadana del país. Què feu amb el país, conseller?'

Després de gairebé deu minuts de conversa, Homs se'n va amb crits de 'Visca TV3', 'Visca Catalunya', 'Fora botiflers' i 'No a l'ERO'.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4130090/20130628/trangol-francesc-homs-treballadors-tv3.html