divendres, 28 de juny del 2013

L'AMI escamparà el Compromís de Vic a tot el país

Els set signants del manifest, des d'UDC fins a la CUP, aposten pel referèndum d'independència

, Vic | Actualitzat el 28/06/2013 a les 09:44h


Representants dels partits signants del Compromís de Vic han fet entrega del document original a l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa

Les diferents organitzacions polítiques i persones individuals que van signar el Compromís de Vic van lliurar-lo aquest dijous al migdia a l’alcalde de la ciutat i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep M. Vila d’Abadal. Aquest acte simbòlic, fet a l’ajuntament, pretén demostrar el clam d’unitat que vol el poble català a favor del dret a decidir i que la iniciativa traspassi les fronteres comarcals.

El manifest va ser signat per set forces polítiques locals (CDC, UDC, ERC, CUP, ICV-V, Reagrupament i SI) i l’adhesió personal de la regidora del PSC de l’Ajuntament de Vic, Mari Moyano. La iniciativa va néixer a la ciutat de Vic, però totes les forces polítiques locals van coincidir en aquell moment que era necessari que s’estengués arreu del territori. La proposta ja ha estat seguida per alguna població fora d'Osona, com el de Cerdanyola. Ara, en aquest sentit, es dóna un pas més, amb la implicació de l’AMI.

Els impulsors del Compromís de Vic volen que serveixi d'exemple i que s'estengui per tot el país, per tal d'assolir el màxim recolzament a un referèndum sobre la independència i la creació d'un estat propi. La seva intenció és que el Compromís de Vic i els que el segueixin actuïn com un suport des de la base de cada ciutat, poble i comarca en favor del procés d'independència, treballant al costat de les organitzacions socials i culturals, "segellant un pacte per tal de respondre al clam d'unitat manifestat pel poble català", tal com van explicar en la presentació del passat mes d’abril al Temple Romà de Vic.

Vila d’Abadal ha expressat que transmetrà el manifest a la pròxima executiva de l’AMI per fer-ho extensiu a la resta de municipis.  A la vegada, ha  agraït els promotors de la iniciativa de lliurar-li aquest document i sobretot, l’endemà del gran Pacte del Dret a Decidir.