divendres, 28 de juny del 2013

Una revista italiana veu Catalunya a "un pas de l'autodeterminació"

Dret a Decidir

La periodista i economista Elena Marisol Brandolini destaca que el procés sobiranista és “democràtic, modern i profundament arrelat a un ideal europeista”

Albert Ribas

Manifestació de la Diada de l'11 de Setembre.
La periodista i economista italiana resident a Catalunya, Elena Marisol Brandolini, ha publicat un article a la revista italiana ‘Affar Internazionali’ titulat ‘Catalunya, a un pas de l’autodeterminació’.

Brandolini destaca el consens existent d’una gran majoria de forces polítiques catalanes al voltant “del dret del poble català a decidir el seu propi futur” i apunta que l’any 2014  hi ha possibilitats que es celebri “la consulta sobre l’autodeterminació”, tal com ja ha quedat establert que succeirà a Escòcia.

L’article de Brandolini recorda que des de les darreres eleccions del novembre del 2012 s’han anat fent passos endavant en el procés sobiranista i destaca “l’aprovació per part del Parlament d’una declaració de sobirania sobre el dret a decidir, presentada per CiU i ERC, i que ha estat recorreguda al Tribunal Constitucional”. També es destaca el suport del PSC a la moció presentada al Congrés dels Diputats amb la demanda de la celebració d’una consulta acordada amb el govern espanyol.

L’autora recorda els esdeveniments que han provocat la situació política actual de Catalunya i apunta a “la sentència del Tribunal Constitucional del 2010” i a “una crisi econòmica que ha fet evident el desequilibri existent en la contribució de Catalunya a la solidaritat interterritorial”.

Finalment valora que degut a la “diversitat” catalana és difícil “determinar quin serà el resultat de la partida”, tot i que destaca que “la gran majoria de partits i de la societat té clar que s’ha de fer alguna cosa”. L’article també fa èmfasis en què estem davant d’un procés “democràtic, modern i profundament arrelat a un ideal europeista”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/una_revista_italiana_veu_catalunya_a_un_pas_de_l_autodeterminacio_94899.php