dijous, 16 de maig del 2013

Bono: "La Llei està per sobre de la història i els sentiments"

L’expresident del congrés es mostra favorable a Chacón i recorda a Navarro que els socialistes no “hi són per fer de ‘tontos útils’”

 Maria Coll

 

José Bono i Manel Fuentes, entrevista.
L'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha tornat a fer avui una crida a la unitat d’Espanya i ha criticat el procés sobiranista iniciat a Catalunya. El socialista ha recordat al president de la Generalitat, Artur Mas, que “la Llei està per sobre de la història i dels sentiments” i ha dit que si està en contra de la modificació de les fronteres de l’Estat és perquè "Catalunya sense Espanya serà més pobra" i viceversa.

Per altra banda, el socialista també ha aprofitat una intervenció en els micròfons de Catalunya Ràdio, per criticar el paper del PSC en aquest procés. "Els socialistes no hi som per fer de 'tontos' útils d'aquells que volen la secessió", ha etzibat a Pere Navarro. I s’ha mostrat favorable a les tesis contra el dret a decidir de l’exministra Carme Chacón: "Estic més a prop del que representa Chacón que de Navarro, líder d'un partit amb el 14% dels vots", ha afirmat.

El també exministre i expresident de Castella La Manxa també ha apel•lat a la Constitució per defensar el dret de tots els espanyols a decidir el futur de Catalunya: “No trobo raonable que es pugui fer un simulacre de consulta en un territori en concret sobre quelcom que afecta a la sobirania nacional d'Espanya", ha conclòs. I és que segons el socialista "no es pot tallar la mà a un cos", ha afegit. Però ha assegurat que “qualsevol consulta que es faci amb la llei a la mà tindrà el meu beneplàcit". 
 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Altre que hauria de ser a la pressó